≫ 

Premijera filma "Gradonačelnik" o Branku Pešiću: Brojne javne ličnosti i građani uveličali događaj

- Ovo je jedna divna priča o čoveku koji je ostavio dubok trag u Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

  • 1
Premijera filma "Gradonačelnik"

Foto: Telegraf

Dokumentarni film "Gradonačelnik" o čuvenom gradonačelniku Beograda Branku Pešiću (1922-1986) večeras ima premijeru u Kombank dvorani.

Premijeri prisustvuju scenaristkinja "Gradonačelnika" Duška Jovanić i reditelj Vuk Dapčević, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na čiju inicijativu je film i snimljen

Tu su i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, glumac i v.d. upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, kao i brojne druge ličnosti iz političkog i javnog života prestonice, poput Lava Pajkića, Lene Bogdanović, Dee Đurđević, i građani.

- Mislim da je ovo divna priča o čoveku koji je ostavio duibok trag u Beogradu. Divno je da se sećamo tog čoveka. Time pokazujemo naše poštovanje prema njemu, ali i prema našoj prošlosti - rekao je Vesić novinarima pred projekciju.

- Ovo je jedna divna priča o čoveku koji je ostavio dubok trag u Beogradu. Iza njega su ostali i Gazela, i Mostarska petlja, i Beograđanka, i hotel "Jugoslavija". Beograd je sa 600 hiljada stanovnika narastao na 900.000 stanovnika. Iza njega je ostao i FEST, i BEMUS, i zaista je divno da se sećamo tog čoveka koji je sigurno naš najuspešniji gradonačelnik - rekao je Vesić.

Podsetivši da je tokom Pešićevog mandata (1964-1974) Beograd dobio most Gazelu, Terazijski tunel, palatu Beograđanka, hotel Jugoslavija, FEST, BITEF, BEMUS i drugo, Vesić je istakao da je Pešić živeo za Beograd 24 sat0 i da je znao da se izbori za grad.

- On (Branko Pešić) je neko za koga reč dostignuće se nije podrazumevalo. To je nešto što je bilo njegov danonoćni život. On je živeo za Beograd, što bi rekao Duško Radović, radio je sve i svašta, samo da bi naš Beograd bio lepši. On je bio naš najdraži komšija kojem možete da se obratite kada vam krov prokišnjava, a njegov je prokišnjavao. Ima mnogo anegdota koje će gledaoci videti. Čini se da svi sve znaju o Branku, a u stvari ne baš

Film "Gradonačelnik" finansirao je Grad Beograd, a najavljeno je da od ponedeljka počinje njegovo redovno bioskopsko prikazivanje.

Video: Ko je bio Branko Pešić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    29. oktobar 2021 | 07:07

    Očekujem uskoro i nastavak ,,Zamenik gradonačelnika''

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA