Mirka Vasiljević o Nikoli Simiću: Posveta koju mi je napisao i danas mi popravi raspoloženje

U razgovoru za naš portal, poznata glumica se prisetila saradnje sa velikanom naše kinematografije

  • 1
Nikola Simić Mirka Vasiljević Foto-montaža: ATA Images

Nikola Simić jedna je od najvećih legendi našeg glumišta, a kolege od njemu imaju samo reči hvale. Sa poznatim glumcem je sarađivala i Mirka Vasiljević, koja mu je igrala ćerku u komediji "Ljubav, panika, navika".

U razgovoru za Telegraf.rs, poznata glumica se prisetila saradnje sa Simićem, koji je preminuo pre sedam godina. Mirka ističe da je od velikana naše kinematografije dobijala savete, ali i kritike.

Glumica nam je otkrila da joj je pesma "Mirka" Đorđa Balaševića postala draga upravo zbog Nikole, iako je u detinstvu nije volela.

- Što se tiče Nikole Simića, samo kada se njegovo ime spomene, ja imam osmeh od uveta do uveta, jer godina tokom kojih sam snimala seriju "Ljubav, panika, navika" jesu period mog odrastanja, mog tinejdžerstva, škole - sve u svemu period koji je ostao kao jedna predivna uspomena. Imala sam tu veliku čast i privilegiju da bukvalno živim sa ljudima koji su bili iza kamere i ispred kamere te serije, jer je samo snimanje trajalo četiri godine. Nakon toga smo i dve godine igrali predstavu, imali i gostovanja po Srbiji, i u Beogradu, putovanja na koja smo išli kombijem.

- S početka, dok nisam upoznala Nikolu Simića, onako, razmišljala sam o njemu kao jednom velikanu i kao predivnom čoveku koji nas zasmejava u svim ulogama, a kada sam ga upoznala, shvatila sam koliko sam bogata osoba što imam priliku samo da ga znam, a kamoli da učim od njega, provodim vreme sa njim, dobijam savete. Ipak, od njega sam dobijala i kritike, ali ja sam tako vaspitana da i dobru, i lošu kritiku umem da saslušam i, ako smatram da je neko u pravu i da mi je iz dobre namere to rečeno - prihvatim. Od njega sam kritike upijala kao sunđer - rekla je Mirka Vasiljević za naš portal i nastavila:

Ljubav panika navika, Mirka Vasiljević, Nikola Simić Nikola Simić i Mirka Vasiljević u seriji "Ljubav. navika, panika" Printskrin: TV Pink

- S početka, nisam volela "Mirka ljubavi, jedina moja ti" od Đorđa Balaševića, jer su me vrlo često u detinjstvu zadirkivali za tu pesmu, pa kao i svako dete, mene je nerviralo da me neko zadirkuje za ime koje nije bilo baš tako uobičajeno. Međutim, na snimanju "Ljubav, navika, panika" sam tu pesmu zavolela iz prostog razloga što, kad god bih videla Nikolu, svih tih naših zajedničkih godina snimanja i igranja, on je počinjao da mi peva "Mirku" i ja sam je zavolela. I kad god čujem tu pesmu, vidim njegov lik u glavi.

- S druge strane, umeo je onako da me pecne šakama po rukama, kada počnem da glumim i previše se razmašem i onda mi kaže: "Glumi se iznutra, a ne rukama. Treba ljudi da ti veruju, zato što to što glumiš osećaš, a ne da rukama to pokazuješ." Tako da, eto, i tome me je naučio. Za dikciju me je ispravljao i kad god bih počela da  brzam teskt, rekao bi mi: "Ne treba da "frfljaš", nego da te svi razumeju, čak i onaj u kuhinji koji sluša, ne gleda seriju, da te razume". Bio je neko ko me je mnogo naučio o dikciji. To su neke anegdote koje sam doživela sa Nikolom Simićem i velika mi je čast i zadovoljstvo što sam imala priliku sa njim da provedem deo svog života - rekla je glumica i dodala:

- On, kada je napisana knjiga o njemu, predivnu mi je jednu posvetu napisao. I danas na posebnom mestu čuvam tu knjigu i kada god, kada  nisam raspoložena, a vidim tu knjigu na polici, otvorim prvu stranu, pročitam šta mi je napisao i budem ispunjena i zadovoljna i odmah mi se popravi raspoloženje - zaključila je Mirka Vasiljević.

Đorđe Balašević - "Mirka":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    10. novembar 2021 | 22:37

    Poznata mama a glumica ce mozda bit kad ova dečica odrastu. Nema leta bez deteta. Svake godine po jedno.rodi🤗🤗🤗🤗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA