≫ 

Pričao na srpskom, Putin ga je nazvao "pravim muškarcem": Zanimljivosti o Leonardu Dikapriju

Leonardo Dikaprio je velika filmska zvezda, a ovo su činjenica o njemu

  • 1
Veliki Getsbi Leonardo Dikaprio u filmu "Veliki Getsbi" (2013) / Foto: Promo

Leonardo Dikaprio je već decenijama jedan od glavnih filmskih zvezda. 11. novembra proslaviće 46 godina, a ovo su neke činjenice o njemu.

1) Slavni glumac je dobio ime po Leonardu Da Vinčiju. Naime, majka Dikaprija, kada je bila trudna, je bila u muzeju i gledala slike italianskog umetnika. Inspirisana time, dala je svom sinu Leonardo.

2) Leonardov glumački debi nije bio sjajan. Naime, on je igrao u ostvarenju "Romper Room", ali je dobio otkaz zbog nedoličnog ponašanja.

3) Dikaprio je 1998. godine donirao kompjutere i opreme biblioteci Los Feliz, koja je izgrađena na mestu njegovog doma iz detinjstva.

4) Leondardo Dikaprio je umalo glumio Aleksandra Velikog. Film je početkom 2000-ih, trebalo da režira Baz Lurman, a u projektu je takođe trebalo da glumi i Nikol Kidman. Međutim, Oliver Stoun je 2004. godine objavio film o Alekanderu Velikom, koji je glumio Kolin Farel. Na kraju, film nije ni snimljen, budući da je procenjeno da niko ne bi želeo da ga gleda.

5) Leonardo Dikaprio je odbio ulogu komadanta Landa u filmu "Inglorious Bastards" Kventina Tarantina. U tu ulogu je "uskočio" Kristof Volc, koji je za to dobio i Oskara. Inače, Leonardo je trebalo da glumi u filmu "Spajdermen" iz 2002. godine, ali je uloga pripala Tobiju Megvajeru.

6) Dok je snimao "Blood Diamond" u Južnoj Africi, Dikaprio je "usvojio" devojčicu iz Južne Afrike koju je upoznao u sirotištu. Jednom mesečno joj šalje ček i redovno razgovara sa njom telefonom.

7) Leonardo Dikaprio je jedan od mnogih poznatih ličnosti koje su se prijavile za putovanje u svemir preko kompanije "Virgin Galactic".

8) 2010. godine, Dikaprio je donirao 1.000.000 dolara Društvu za zaštitu divljih životinja na samitu tigrova u Rusiji. Uprkos višestrukim kašnjenjima aviona, Dikaprio je istrajao da stigne na događaj, što je navelo Vladimira Putina da ga opiše kao "pravog muškarca".

9) Dikaprio kaže da se nikada nije drogirao. Da bi se pripremio za svoju ulogu u "Vuku sa Volstrita", morao je da razgovara sa stručnjakom za drogu.

10) Leonardo Dikaprio je tri puta bio nominovan za najboljeg glumca na Dodeli Oskara, za filmove "Avijatičar", "Krvavi dijamant i "Vuk sa Volstrita", ali je svaki put izgubio.

Konačno, 2016. je nominovan za film "The Revenant", i pobedio je, prekinuvši decenijski niz poraza.

11) Dikapriju nije bilo ni malo lako dok je snimao film "The Revenant", za koji je dobio Oskara. Film je snimljen u Alberti, u Kanadi, gde su glumci i ekipa suočili sa niskim temperaturama. Dikaprio je snimio scene u kojima je skakao u ledenu reku noseći 23 kilograma materijala što je u filmu predstavljalo medveđu kožu. Povrh toga, Dikaprio je patio od raznih virusnih infekcija, a scena u kojoj pljuje ogromnu količinu sluzi bila je zapravo stvarna. Imao je grip tog dana.

12) Leonardo Dikaprio je bio vezi sa brojnim lepoticama, kao što su Žizel Bundšen, Bar Rafaeli, a sada je u vezi sa Kamilom Morone. Takođe je pričao srpski, i to za potrebe filma "Plaža".

"Sutra ću da putujem mnogo milja biciklom", izgovorio je Dikaprio.

Pogledajte scenu:

Video: Džoni Dep: Obožavam vašu zemlju. Rad ovde je savršena suprotnost Holivuda

(Telegraf.rs/factinate.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaji

    11. novembar 2021 | 23:21

    On je jedan sivi miš,mišić.....uzor bezlicnosti....valjda kao takav svima odgovara.....niti lep,niti harizmatičan,niti ikakav utisak on ne ostavlja....meni je bezlična faca.....A tomato je šetao neke lepojke,to je samo zbog njegovih para,zbog zarade,ne verujem ništa drugo,da može biti zanimljivo nimprivlacnomna njemu.Jedino ,što ne pravi skandale,sav je ćutljiv i nikak v.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA