≫ 

Nikola Kojo o seriji "Crna svadba": Video sam neke brutalne scene

Nikola Kojo glumi jednog od glavnih likova

  • 5
Crna svadba Foto: Promo

Serija "Crna svadba" ostavila je gledaoce sinoć u neizvesnosti i strahu, a otvorena su pitanja šta će se desiti sa svim likovima i na koji način su svi oni povezani. Kako je otkrio glumac Nikola Kojo, koji u seriji igra inspektora Tomića, brutalne scene nam tek slede.

- Video sam neke scene koje deluju brutalno, koje deluju možda za plus 16, ali opet kažem ne može se pokazati prokletstvo rata bez ratnih scena, bez krvi, tako se ne može pokazati ni u ovom filmu to neko versko ludilo, zatucanost, obred, da ne odajem sam sadržaj serije, bez posledica koje one prouzrukuju. To je jednostavno nemoguće. Nemoguće je naučiti lekciju, shvatiti je bez da se stvari prikažu. Po mom ukusu, mislim da nije prebrutalno - rekao je glumac.

Crna svadba "Crna svadba" / Foto: Promo

O svom liku koji, otkrili smo, ima aferu sa suprugom svog kolege, Kojo kaže da je ipak pokušao da ga odbrani.

- Tomić je pre svega jedan zatvoren lik. Rekao bih stereotip policajca u američkoj kinematografiji, tako bih ga negde postavio. Nervozni policajac koji ima svoje probleme. Međutim, ja sam se trudio da ga branim i da nađem neki koren tog, uslovno rečeno, zla koji nosi u sebi, nervoze i nedela koja čini, koja se smatraju amoralnim u društvu. Znači kompleksan lik - rekao je Nikola Kojo.

Glumac je pričao i o saradnji sa Slavkom Štimcem.

- Slavko je onako ozbiljna legenda jugoslovenskog i svetskog filma, pošto je igrao kod raznih svetskih reditelja. Raditi s njim i družiti se s njim je čista poezija. Mi se ne vidimo po tri, pet, 10 godina i stanemo kod istog zareza gde smo nastavili da komuniciramo o životu, o literaturi, o filmu, umetnosti, o bilo čemu. Slavko je Božiji čovek, što bi rekli vernici. Mnogo zanimljiv, mnogo obrazovan, mnogo je darovit. Onako, čovek kojeg mnogo volim. Kao i sve moje kolege - rekao je Kojo.

Na pitanje da li ima neke sujeverje, Nikola Kojo je rekao:

- Nemam neko sujeverje u smislu pravog sujeverja, niti imam kao Nadal rituale... Imam, u stvari. To je potpuno nesvesno, ne znam zašto, ali sve radim levom nogom. Ustajem na levu nogu, oblačim levu cipelu i negde sam nekad dobio verovatno negde dobio tu nesvesnu radnu, nešto čime mi bolje počeo dan, posao ili bilo šta da radim. Ne vraćam se kada to ne uradim - rekao je glumac.

Nikola Kojo je potom pričao o saradnji sa ekipom serije.

- Negde mi iskustvo govori da je jedino celina nešto što je dobro i zdravo. I zato sam ponekad navalentan u predlozima, reditelju pre svega, scenaristi takođe, vrlo često direktoru fotografije, ali dobro je što sam naišao na momke koji su pored toga što imaju svoj pravac, imaju svoju formu koju su, uslovno rečeno, zatcrtali, pristali da u tim nekim kreativnim sastancima, kreativnim raspravama pristali da se vrate na suštinu, da razmišljamo iz lika, iz situacije, iz onoga što je stara škola kojoj pripadam - rekao je Nikola Kojo.

Video: Uliks Fehmiu o seriji Crna svadba: Moj lik je uvek na strani dobra, oduvek sam sanjao ovakvu ulogu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Inspektor Radisa

    14. novembar 2021 | 12:54

    Skoro nije snimljena bolja serija od ove.Pozdrav iz sela Zdrela za ekipu serije.

  • Brutalna

    14. novembar 2021 | 12:13

    Serija!

  • Касандра

    14. novembar 2021 | 12:21

    Никола ти си још увек у Србији?Потез вредан дивљења.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA