≫ 

Hana Selimović o nastavku "Bese": Žene su obično pisane kao fini nakit muškim likovima

- Dosta gledalaca se pita u šta će izrasti odnos Petrita i Divne. To mi je jako drago. Moraćete da pogledate ovu sezonu da biste to videli - rekla je glumica

  • 2

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Hana Selimović koja je govorila o predstojećoj drugoj sezoni serije "Besa".

Selimović je rekla da je u nastavku "Bese", čije emitovanje počinje od 27. novembra na televiziji Superstar, primetno širenje priče sa tri glavna muška junaka iz prve sezone na veći dijapazon likova, a i "žene malo više ulaze u fokus".

"Što me izrazito raduje. Nažalost, obično smo pisane kao fini nakit muškim likovima ili kao neke žrtve preko kojih se prelama najtragičniji deo radnje. Retko imamo priliku da gledamo žene u punoj snazi, da se bavimo njima i psihološki i na svaki drugi način kako se nabavimo muškim likovima. Druga sezona u tom smislu pravi korak napred", naglasila je Selimović.

Njen lik Divna je žena na poziciji moći, a u ovoj sezoni dobija "jednu ključaonicu" kroz koju možemo da gledamo u njen privatni i ljubavni život, odnosno nje kao samohrane majke, "što je dosta izazovna uloga".

"Što se tiče onosa sa likom kog igra Miloš Timotijević, pre prve sezone smo razgovarali šta su nam uzori, u smislu para detektiva, i stalno smo pričali o Molderu i Skali, kao najdaljoj referenci. Jako bliski dvoje ljudi, čiji odnos stalno očekujemo da uznapreduje. Dosta gledalaca se pita u šta će izrasti odnos Petrita i Divne. To mi je jako drago. Moraćete da pogledate ovu sezonu da biste to videli", rekla je glumica.

Govoreći o produkcijskim standardima "Bese", Selimović je rekla da se do te mere vodilo računa o svim aspektima da seriju vidi "kao incident", pošto trenutna hiperprodukcija televizijskog programa u Srbiji "ne znači da smo ušli u prostor većeg kvaliteta već kvantiteta".

"Kad ti se desi zaista kvalitetan projekat to je retkost. Imam sreću i privilegiju da u jednom takvom igram. Očekujem da će rezultati biti u skladu sa onim što su bili naši uslovi stvaranja", naglasila je Selimović.

Prema njenim rečima, u "Besi" je kriminal samo milje u kome gledamo odvijanje dramskog sadržaja, uz fokusiranje na lične priče na minuciozan način.

"Tretman porodice kao teme je dosta prepoznatljiv (za ''Besu''). Čini mi se da ulazimo u mnogo bogatiji i širi prostor nego u prvoj sezoni. Imam velika očekivanja od druge sezone i verujem da smo nadmašili prvu", zaključila je glumica.

Video: Nikola Ljuca: U seriji Besa ima puno melodrame

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    27. novembar 2021 | 09:23

    Тако кратак интервју, а толико много флоскула угодних главном току савременог западњачког поимања друштва.

  • Hogar

    27. novembar 2021 | 10:21

    BESA je losa serija .....gluma tu i tamo...a zene nikad vise prava a one bezobraznije i bezobzirnijr

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA