"Azbuka našeg života" kreće od 3. decembra: Serija rađena po romanima Mirjane Bobić Mojsilović

"Serija je iskrena, čestita. Ovo sve možete gledati kao veliko ogledati u kome će se mnogi prepoznati", rekao je izvršni producent serije i direktor Kontrast studija Nedeljko Bajić

  • 10
Mirjana Bobić Mojsilović, Azbuka našeg života Foto: ATA images

Serija "Azbuka našeg života" rađena po romanima Mirjane Bobić Mojsilović biće premijerno emitovana od 3. decembra na televiziji Superstar, najavili su danas producenti.

Na promociji u Jugoslovenskoj kinoteci, gde je novinarima prikazan prvi nastavak "Azbuke našeg života", rediteljka Jelena Bajić Jočić je istakla da je serija "rađena uz puno ljubavi, pažnje i brige o svakom detalju".

"Ovo jeste nešto drugačije, i ceo tim se trudio da sledi moju osnovnu ideju koja je proistekla iz Mirjaninih knjiga, koje su bile toliko inspirativne da je bilo lako sve preneti na platno. Glumci su otvorili svoje srce i deliće sebe utkali u likove", istakla je Bajić Jočić.

Deset nastavaka serije, rađene po motivima romana "Azbuka mog života” i „Muška azbuka” Bobić Mojsilović, prate par Beograđana, koje igraju Aleksandra Janković i Jadran Malkovič, koji nakon 25 godina zajedničkog života i ostvarene porodice, shvataju da im se usled neprekidne borbe za materijalnim brak raspada.

"Jelena je hrabro odlučila da od mojih romana napravi seriju. Prvo sam mislila da ću ja moći, ali sam shvatila da treba da to prepustim profesionalcima. Nadam se da će serija biti uspešna kao ta dva romana", rekla je Bobić Mojsilović.

U seriji igraju i Isidora Simijonović, Nebojša Milovanović, Anđelka Prpić, Anastasija Mandić, Miona Marković, Hana Beštić, Jovana Stipić, Nedeljko Bajić, Ðorđe Mišina i drugi.

Kako je najavljeno, kao specijalni gosti u epizodnim ulogama pojaviće se i Aljoša Vučković, Radoš Bajić, muzičar Igor Lazić Nigor, kao i Bobić Mojsilović.

Za uloge Vesne i Uroša Popovića producenti su odabrali Malkoviča, koji gradi međunarodnu glumačku karijeru u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, dok je za prvakinju Ateljea 212 Janković ovo prva glavna uloga u karijeri.

"Sretna sam zbog glavne uloge i želim i sebi i drugima da uživamo u Vesni zajedno. Ja sam uživala u njoj dok sam radila. Mnoge žene će se poistovetiti sa njom. I ja sam se na neki način poistovetila. Nosimo iste godine, 50 okruglo. U tih 50 stane svašta", rekla je Janković agenciji Tanjug.

Aleksandra Janković Aleksandra Janković Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumica je priznala i da je uloga Vesne iz nje oslobodila neke stvari koje je "tegobno nosila poslednjih deceniju, dve", i da je rad na seriji bio "lično oslobađajuć".

Prema njenim rečima, izvesno je da će "Azbuka našeg života" među gledaocima pobuditi empatiju, a trebalo bi da "probudi i razum i racionalnost, jer emocije već sama serija nudi".

Scenario za "Azbuku našeg života“ pisali su Boris Grgurović i Milica Jevtić, a serija je snimana najvećim delom u prepoznatljivim beogradskim elitnim četvrtima, hotelima i restoranima, kao i na popularnim splavovima, a neke scene u vinogradima Fruške gore.

"Serija je iskrena, čestita. Ovo sve možete gledati kao veliko ogledati u kome će se mnogi prepoznati. Pričamo o Beogradu danas, odnosima između ljudi, o nečemu što je nekada možda bilo lepše, ali danas nije", rekao je izvršni producent serije i direktor Kontrast studija Nedeljko Bajić.

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić je ocenio da je "Azbuka našeg života" "izuzetna serija, drugačija od onoga što ste navikli da gledate na Superstaru".

Lučić je rekao da je Telekom Srbija kao producent značajno podigao nivo srpske produkcije, u kojoj sde nikada u istoriji nije više snimalo, dok im je cilj da šire prodajnu mrežu u svetu, gde su već prodali određene serije.

"Dokazaćemo svetu da imamo kvalitetnu produkciju, u šta smo od početka verovali", istakao je Lučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA