≫ 

Serija po kojoj je nastao filmski serijal "Goli pištolj": Otkazana posle 6 epizoda, ali je ušla u legendu

U ulozi Frenka Drebina briljirao je legendarni Lesli Nilsen

  • 0
Police squad 1982 Foto: Promo

Filmski serijal "Goli pištolj" jedan je od najboljih komičnih ostvarenja ikada, a milioni i milioni gledalaca širom planete su odgledali sva tri dela. Ideja da se napravi filmovi koji su osvojili svet nastao je od serije "Policijski odred" ("Police Squad!") iz 1982. godine.

Ovo ostvarenje kreirali su Džim Ejbrans, Dejvid i Džeri Cuker, koji su ranije zajedno radili na filmovima "The Kentucky Fried Movie" i "Airplane!" ("Ima li pilota u avionu?". Uprkos pohvalama kritike, televizijska mreža ABC je otkazala seriju nakon samo šest epizoda.

Ipak, "Policijski odred" je stekao veliku popularnost, a epizode koje su snimljenje su se ponovo emitovale. Serija je toliko bila popularna, da je kasnije nastao filmski serijal "Goli pištolj".

Inače, mnogi gegovi iz "Policijskog odreda" su reciklirani za sva tri filma. Svaka epizoda je sadržala završni naslov preko zamrznutog kadra završne scene u stilu 1970-ih, osim što kadar nije bio zamrznut. Naime, glumci su jednostavno stajali nepomično u položaju dok su ostale aktivnosti (sipanje kafe, bekstvo osuđenika, šimpanza koja baca papir itd. ) nesmetano odvijale pored njih.

U ulozi Frenka Drebina briljirao je legendarni Lesli Nilsen. Alan Nort je igrao ulogu kapetana Eda Hokena u seriji, a Piter Lupus je glumio narednika Norberga (u filmovima su te uloge igrali Džordž Kenedi i O. Džej Simpson, a Norberg je preimenovan u Nordberg).

Osim Nilsena, koji je preminuo 28. novembra 2010 godine, jedini glumci koji su ponovili svoje uloge u filmovima bili su Ed Vilijams kao naučnik Ted Olson i Ronald "Mali Ron" Tejlor kao Al.

Pogledajte i najbolje delove iz serije "Policijski odred", po kojem je nastao filmski serijal "Goli pištolj":

Video: Hana Selimović o nastavku Bese: Žene su obično pisane kao fini nakit muškim likovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA