≫ 

Goranu Markoviću uručena nagrada za životno delo na otvaranju Festivala autorskog filma

Kako je istakao Marković, FAF je uvek bio "bastion prema neukusu, prema teškim vremenima koja su dolazila i mesto gde možete naći utehu"

  • 2
40 godina od premijere premijere filma Majstori, majstori

Goran Marković / Foto: ATA Images

Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu svečano je otvoren petak veče uručenjem nagrade za životno delo reditelju Goranu Markoviću, kome su se na bini Kombank dvorane pridružile mnogobrojne kolege, njegovi nekadašnji studenti.

- Za mene je ovaj festival značajan kako lično, tako i u civilizacijskom pogledu. Najznačajnije je to što je okupio publiku koja je bila drugačija od ostalih. Za ovih 27 godina su se čitave generacije ljudi s prefinjenim ukusom, sa hrabrošću i zainteresovanih za nešto što je istina ili novina uvek okupljali oko ovog festivala - poručio je Marković, koji je zvanično proglasio otvorenim 27. FAF.

FAF je, kako je istakao, uvek bio "bastion prema neukusu, prema teškim vremenima koja su dolazila i mesto gde možete naći utehu".

Glavni takmičarski program otkriva nova imena svetskog autorskog filma, neke buduće zvezde koje će u narednim decenijama biti značajni autori, kako je istakao ranije reditelj Srdan Golubović, a reč je o 12 filmova, među kojima su i nagrađivani "Kelti" mlade rediteljke Milice Tomović, koji je sinoć imao domaću premijeru.

Video: Vremena su drugačija, ali hipokrizija i laž u društvu su danas prisutni kao i onda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA