≫ 

Preminula poznata glumica Arlin Dal, zvezda filma "Put u središte zemlje" i majka glumca Lorenca Lamasa

- Pamtiću njen smeh, njenu radost, njeno dostojanstvo dok se kretala kroz izazove sa kojima se suočavala - napisao je Lorenco Lamas

  • 0
Arlen Dal

Foto: Tanjug/AP/Reed Saxon, File

Arlin Dal, glumica čiji su šarm i upečatljiva crvena kosa blistali u filmovima Tehnikolora 1950-ih kao što su "Put u centar Zemlje" i "Tri male reči", umrla je u 96. godini.

Sin holivudske zvezde, glumac Lorenco Lamas, napisao je u na Fejsbuku da je preminula u ponedeljak ujutro u Njujorku. Nije naveden uzrok smrti.

- Pamtiću njen smeh, njenu radost, njeno dostojanstvo dok se kretala kroz izazove sa kojima se suočavala. Nikakva loša reč o nikome nije prešla preko njenih usana. Njena sposobnost praštanja me je ponekad ostavljala bez reči. Ona je zaista bila prirodna sila i kako smo se približavali u mom odraslom životu, sve više sam se oslanjao na nju kao svog životnog savetnika i osobe koju sam poznavao da je živela i volela do kraja... Volim te mama zauvek - napisao je Lorenco Lamas

U filmu "Put u centar Zemlje" iz 1959. godine, adaptaciji klasika naučne fantastike Žila Verna, Arlin Dal igrala udovicu naučnika koji se pridružuje kolegama Džejmsu Mejsonu i Petu Bunu u mučnoj trci do jezgra Zemlje.

Pevala je i plesala u ostvarenju "Tri male reči" iz 1950-ih, muzičkom biografskom filmu o tekstopiscima Bertu Kalmaru i Hariju Rubiju.

Glumila je sa Bobom Houpom u filmu "Here Come the Girls" iz 1953. godine, a u ostvarenju  "Bengal Brigade" iz 1954. sa Rokom Hadsonom.

Arlin Dal se šest puta udavala. Njeni muževi su bili filmski glumci Fernando Lamas i Leks Barker, Kristofer Holms, uvoznik vina Aleksis Ličin i investitor Rounsevel Šaum. Bila je udata za biznismena Marka Rozena poslednjih 37 godina svog života.

Kada se završila njena filmska karijera, Arlin Dal je bila aktivna na televiziji, uključujući trogodišnju ulogu u sapunici "Jedan život za život" sredinom 1980-ih, prenosi USA Today.

Video: Pomen Mileni Dravić: 3 godine od smrti velike filmske dive

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA