≫ 

Jubilarni 50. FEST od 25. februara do 6. marta: Slogan festivala je specifičan

"Film možete da dovedete na FEST, ali je pitanje koliko gostiju ako je neka zemlja zatvorena. Imperativ je da se održi u svom izvornom terminu", naglasio je Karl

  • 0
Fest

Foto: Promo, Pixabay

Jubilarni 50. FEST biće održan od 25. februara do 6. marta naredne godine pod sloganom "Novi hrabri svet", najavio je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

"Slogan prvog FEST-a 1971. godine bio je ''Hrabri novi svet'', 50. FEST-a će biti ''Novi hrabri svet''. Jedna mala igra reči", rekao je Karl, govoreći na panelu "Festivali uprkos koroni" u okviru tribine "Korona vs kultura" u Domu omladine Beograda.

Karl je rekao da će obim festivala zavisiti od toga kakva će biti tada pandemijska situacija kod nas, ali u svetu.

"Film možete da dovedete na FEST, ali je pitanje koliko gostiju ako je neka zemlja zatvorena. Imperativ je da se održi u svom izvornom terminu", naglasio je Karl.

On je najavio "atraktivan program" festivala, povodom čijeg jubileja se spremaju knjige o Dinku Tucakoviću, Nebojši Ðukeliću i Emiru Kusturici, kao edicija poštanski marki.

"Treba svi dobro da razmislimo kako treba da izgleda 51. FEST. Mislim da treba da bude potpuno drugačiji od svih prethodnih, neka vrsta resetovanja, da sa ovim 50. zatvorimo jedan krug i otvorimo novi", rekao je Karl.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA