≫ 

"Novac uložen u kulturu nije bačen": Glumica Jovana Stipić o seriji "Azbuka našeg života" i TV hiperprodukciji

"Naravno da će neke serije biti lošije, neke boljeg kvaliteta, tako je i sa predstavama", rekla je glumica

  • 0
Jovana Stipić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gošća nove epizode serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Jovana Stipić koja je govorila o svoj ulozi u seriji "Azbuka našeg života", koja je rađena po delima Mirjane Bobić Mojsilović.

Stipić je rekla da u seriji rediteljke Jelen Bajić Jočić igra ženu svojih godina Saru, plastičnu hirurškinju, koja "pripada obrazovanijem sloju, u mirnom je dobrom braku i nema dece, što joj je neostvarna želja, na tome radi, trudi se".

"To je njena mala intimna muka koju kroz lik tokom serije uopšte ne primetimo od svega što je rešila da prikaže ljudima oko sebe. Sare je sve za nju važno u životu sakrila od ljudi koji su njoj važni. Malo mi je trebalo da dumam kako je moguće da neko ima potrebu da se okruži lažima, da se obuče u neku vrstu obmane da bi zaštitila sebe", rekla je Stipić.

Prema njenim rečima, Sara je "uspela da poruši sve odnose u svom životu sa ogromnim osmehom i puno pozitivne energije".

Upitana šta "Azbuku našeg života" razlikuje od ostalih domaćih serija u ponudi, Stipić je istakla da su autorska i glumačka ekipa pažljivo tkali odnose između likova, i puno je vremena posvećeno probama i razgovorima iz pozicije glumca.

"Mislim da je serija drugačija po tome što smo stvarno pravili žive ljude. Nismo se trudili da ispratimo samo radnju serije nego smo te ljude pravili da budu životni, prepoznatljivi, da ih svako dobro razume", ocenila je glumica.

U "Azbuci našeg života" igraju Aleksandra Janković, Jadran Malkovič, Nebojša Milovanović i drugi, a Stipić je istakla da je serija "fantastično tehnički urađena" i da je rediteljka Bajić Jočić "uradila lep i veliki posao". Sa Bobić Mojsilović glumica se upoznala tek na snimanju, a pred početak rada potrudila se i da pročita njene romane.

"Interesantno je da žene drugačije čitaju njene romane nego muškarci. Dobro razumem njenu dušu i dopada mi se njen stil. Samim tim je bilo lakše da naučim i saznam ko je lik o kome je pisala", rekla je Stipić.

Prema njenom mišljenju, trenutna televizijska hiperprodukcija u Srbiji nije loša, jer se "sa iskustvom kroz puno rada dobija kvalitet", a "mnogo više glumaca ima priliku da vežba svoj posao".

"Naravno da će neke serije biti lošije, neke boljeg kvaliteta, tako je i sa predstavama. Novac uložen u kulturu nije bačen! Zato mislim da je ovo korisno za sve nas, jer ćemo tom količinom posla naučiti neke stvari koje nismo dovoljno znali, jer nismo imali priliku. Sada je imamo i onda ćemo svi biti bolji", ocenila je Stipić.

Video: Katarina Radivojević je Cone i ima mušku ruku: Otkrila detalje o ulozi u Nečista krv - greh predaka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA