Za pilot epizodu prikvela "Igre prestola" potrošeno je 30 miliona dolara, ali se od nje odustalo

Bivši predsedavajući za zabavu kompanije Warner Media Bob Grinblat objasnio je šta je "škripalo"

  • 0
Igra prestola, game of thrones Printskrin: YT/ GameofThrones

Kako se HBO-ova hit serija "Igra prestola" završvala pre nekoliko godina, kablovska mreža je pokrenula nekoliko spin-off ostvarenja, od kojih je samo jedna prešla u seriju.

"Kuća zmaja", zasnovana na pratećoj knjizi Džordža R. R. Martina o trovekovnoj vladavini kuće Targarijen, debitovaće na HBO-u 2022.

Nova knjiga pod naslovom Tinderbox: HBO-ova nemilosrdna potraga za novim granicama, autora Džejmsa Endrua Milera, otkrila je da je prvi spin-of, za koji se priča da nosi naslov "Duga noć", spisateljice Džejn Goldman sa zvezdama Naomi Vots i Mirandom Ričardson, koštao ogromnih 30 miliona dolara samo za pilot epizodu, pre nego što su odlučili da ne nastave dalje.

Bivši predsedavajući za zabavu kompanije Warner Media Bob Grinblat je intervjuisan za knjigu, otkrivajući da je pilot već bio u produkciji kada je došao.

- Potrošili su preko 30 miliona dolara na pilot epizodu prekvela "Igre prestola" koji je bio u produkciji kada sam stigao tamo - rekao je Grinblat u knjizi (preko Insajdera).

- I kada sam video deo toga nekoliko meseci nakon što sam stigao, rekao sam (glavnom direktoru za sadržaj HBO) Kejsi (Blojsu): "Ovo jednostavno ne funkcioniše i mislim da ne ispunjava obećanje originalnu seriju." I nije se složio, što je zapravo bilo olakšanje. Tako da smo, nažalost, odlučili da ga isključimo. Postojao je ogroman pritisak da se to ispravi i mislim da to ne bi funkcionisalo - dodao je Griblat.

Spin-off je bio jedna od pet serija najavljenih još 2017. godine, a ostale su napisali Maks Borenštajn, Karli Rej, Brajan Helgeland i pisac i producent "Igre prestola" Brajan Kogman.

Samo je Goldmanovo ostvarenje prešlo u pilot fazu, a priča se da će se emisija zvati "Duga noć".

Fanovi su bili prilično iznenađeni 2019. godine kada je HBO otkrio da Goldmanovo ostvarenje neće prerasti u seriju.

Tog istog dana, prethodno nenajavljeni prednastavak zasnovan na Martinovoj pratećoj knjizi "Kuća zmaja", za koju je Grinblat insistirao da ide mnogo dalje u razvoju.

- Ja sam taj koji je ohrabrio Kejsija da ga pusti u seriju. Rekao sam: „Hajde da ne rizikujemo 30 miliona dolara na pilotu“. Ne možete potrošiti 30 miliona dolara na pilota, a zatim ga ne pokupiti. Pa sam rekao: „Hajde da ne pravimo pilot. Hajde da napravimo odličnu seriju u kojoj se osećamo dobro, i jednostavno je napravimo. Ili ne - rekao je Grinblat, piše Daily Mai.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA