≫ 

Film "Toma" pogledalo više od milion gledalaca

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnost

  • 5
Toma, film Foto: Aleksandar Kujučev

"Koliko sećanja staje u pesmu i koje su pesme veće od života" –poželelo je da otkrije više od milion gledalaca filma "Toma" i to za samo dva i po meseca prikazivanja.

Ovakvim rekordom film "Toma", reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, postao je najgledaniji film novije domaće kinematografije.

Od svečane beogradske premijere do danas, javnost u regionu je brujala o ovom biografskom filmu, informacije iz života najvećeg jugoslovenskog boema postale su najčitanije u tradicionalnim medijima, baš kao i na društvenim mrežama, a fenomen "Toma" dodatno je bio ispraćen ogromnom popularnošću pesme "Ponoć", koju je producent i kompozitor Željko Joksimović specijalno komponovao za ovaj film, a koja danas broji 14 miliona pregleda na Youtube kanalu.

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa 35.000 posetilaca.

Film “Toma” prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život raskošno dočarali i glumci Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, baš kao i Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Film "Toma" je svoju svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok je već sutradan otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić, Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge.

Projekat „TOMA“ realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

Video: Džekova žena pevala na ulicama Rima hit iz filma Toma: Edin se pravio se da je ne poznaje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    2. decembar 2021 | 16:45

    Odavno nisam gledao lošije odradjen film. Od kostimografije, šminke, cirkuzantskih perika, do loše glume, fotografije, produkcije, jeftine patetike kojoj je jedini cilj da izazove bar sažaljenje. I filmovi tadžikistanske produkcije su ozbiljniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA