"Ćuti i trpi, to je ženski posao. Rodi, pa umri": Najpotresnija scena u "Nečistoj krvi"

Kakvi su vaši utisci posle druge epizode?

  • 9
Necista krv greh predaka Foto: This and That production

Druga epizoda "Nečiste krvi" produbila je pitanje odnosa prema ženama u 19-vekovnoj Srbiji. Dve najpotresnije scene bile su nasilje nad Tašanom, ali i nasilje nad Anđom, koje nije fizičko, ali koje očito razara ovu mladu majku.

Anđin muž Jovča želi da se ponovo oženi, a kako bi to učino, ženu mora da pošalje u manastir. Da nju nevoljnu prime u manastir hadži-Trifun poklanja manastiru zvono, a Anđa mora da se suoči sa odvajanjem od dece, malih sinova koje više nikada verovatno neće videti. Samo zato što je svom samoživom mužu dosadila.

Dok uplakana kleči na podu, njoj prilazi svekrva Kata i pokušava da je uteši jedino kako može.

- Ćuti i trpi, to je ženski posao. Rodi, pa umri - kaže joj ona, a većina majki vrlo je emotivno reagovala na ovu scenu koju su maestralno iznele Nela Mihailović i Milica Gojković.

Ranije, još prilikom promocije filma, glumice su istakle da je "Nečista krv" u režiji Milutina Petrovića vrlo važan projekat baš danas jer nas istovremeno podučava o teškom položaju žene, ali i podseća na put koji tek treba preći.

Šta su Nela, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović i Milica Gojković rekle o svojim heroinama, pogledajte u sledećem videu:

Video: Naše glumice o jakim ženskim likovima u filmu Nečista krv - Greh predaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zifaxy

    5. decembar 2021 | 22:06

    Нисмо много одмакли. И данас би се добар део мушкараца сложио са тим шта је женски посао и судбина-ћути, трпи и умри.

  • A+

    5. decembar 2021 | 23:15

    Najslabija tacka je ton, sinhronizacija, montaza zvuka ili kako se vec zove! Pola se ne cuje sta pricaju, druga polovina je mesavina turskog i nerazumljivog dijalekta. Bolje da ide titl non-stop..

  • rikimil

    5. decembar 2021 | 22:21

    "Svratimo" do Ćosićevih Korena pa ćemo videti sve životne teškoće srpske žene tog vremena, vremena u kome se majka ne raduje rođenju ženskog deteta, jer zna šta ga čeka u životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA