Predmeti iz Staloneovih filmova "planuli" na aukciji: Sveska iz "Rokija" skuplja nego rukavice

Za predmetima je vladalo veliko interesovanje

  • 0
Roki, Rocky, Silvester Stalone

Foto: Promo

Skoro 500 memorabilija iz poznatih filmova Silvestera Stalonea našlo se na aukciji. Za njih je vladalo veliko interesovanje, a stotine ponuđača širom sveta takmičilo se za kolekcionarske predmete telefonom, onlajn i lično tokom aukcije koja je održana u kući "Julian's Auctions" na Beverli Hilsu.

Najprodavaniji artikal bila je sveska koja je sadržavala Silvesterove originalne rukom pisane beleške o scenariju za prvi deo filma "Roki", koji je Oskarom nagrađen za najbolji film 1976. godine. Ovaj predmet je prodat za 437.500 dolara.

Crvena sveska sa spiralnim povezima bila je ispunjena detaljima radnje, dijalozima, specifikacijama scene i konceptima razvoja likova, uključujući nekoliko koji nikada ranije nisu bili otkriveni javnosti.

Sveska je na aukciji ostvarila osam puta veću cenu u odnosu na prvobitnu procenu od 50.000 dolara.

Svileni bokserski šorc sa američkom zastavom koje je Silvester nosio u "Rocky III" prodat je za 200.000 dolara. Jedan od 13 prilagođenih noževa "Hero" iz filma Rambo: First Blood iz 1982. koji je napravio kovač mačeva Džimi Lajl za 128.000 dolara.

 

Originalna Rokijeva umetnička dela koja je potpisao Stalone na kraju su koštala su 112.500 dolara, što je 56 puta više od prvobitne procene.

Ostale tri stavke su bile po cenama u rasponu od šest cifara. Svilene bokserske pantalone sa američkom zastavom koje je Silvester nosio u trećem delu "Rokija" prodate su za 200.000 dolara.

Među ostalim značajnim predmetima bile su bokserske rukavice koje je Stalone nosio kada je glumio bokserskog šampiona Rokija Balbou u "Rokiju III". Crveno-bele rukavice Tuf-Wear prodate su za 32.000 dolara.

 

U prodaji su bile i Staloneove rukavice za trening od Rokija Balboe i druge bokserske rukavice iz filmskog serijala "Creed".

Kestenjasta traka za glavu koju je Silvester nosio u drugom delu serijala "Rambo: First Blood" koštala je 22.400 dolara.

Među ostalim Rambo predmetima bili su sat Luminor Paneray, ogrlica za krst, borbene čizme, torba za prtljag, potpisani prikaz dukserica i originalni radni scenario pre produkcije, sa brojnim rukom pisanim beleškama i ispravkama, za Staloneov omiljeni deo filmske serije "Rambo" iz 2008. godine.

Kostimi na aukcijskom bloku uključivali su Silvesterovu šerifsku uniformu kada je igrao Fredija Heflina u u filmu "Cop Land" i kostim sudije Dreda, šlem i masku za lice koje je dizajnirao Đani Versaće, koji je prodat za 11.250 dolara, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA