Od filma "Dečko koji obećava", do uloge vladike Nikolaja: Sećanje na velikana glume Tiku Arsića

Imao je zapažene uloge i bogatu karijeru

  • 0
Antonio Ahel

Na današnji dan, 7. decembra, pre godinu dana, napustio nas je velikan srpske kinematografije Tihomir Tika Arsić (1957-2020). Tokom karijere odigrao je brojne pozorišne i filmske uloge. Od 1984. godine je član Narodnog pozorišta gde je igrao predstave Rat i mir, Romeo i Julija, Crveni šal, Koštana i druge. Dobitnik je dve velike nagrade — „Zlatni vitez“ i nagrada „Raša Plaović“. Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.

Na velikom platnu se prvi put pojavio 1975. u filmu "Sinovi". Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima igra jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma "Dečko koji obećava" do 1989. i "Boja na Kosovu", Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.

Okušao se i kao producent u filmu "Uslovna sloboda" iz 2006. godine. Kasnije je tumačio načelnika u filmu Ma nije on takav iz 2010, kao i vladiku Nikolaja Velimirovića u "Stojte galije carske".

Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi Barona u drugoj sezoni popularne serije Ubice mog oca. Tokom 2018. glumio je u seriji "Šifra Despot", te filmove "Zaspanka za vojnike" i "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije".

Podsetimo se nekih uloga Tihomira Tike Arsića.

Neke od uloga Tike Arsića:

Tika Arsić u filmu "Dečko koji obećava":

Tika Arsić u filmu "Ma, nije on takav":

Tika Arsić kao vladika Nikolaj Velimirović:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA