≫ 

Branka Katić o Dušanu Kovačeviću, svom liku u filmu "Nije loše biti čovek", zašto se vratila u Srbiju

- Volela bih nekako da se vratimo pravim vrednostima u životu i da malo više zagrlimo jedni druge - rekla je glumica

  • 3

Sinoć je u beogradskoj "Komban dvorani" održana premijera novog filma Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek". U ovom ostvarenju jednu od uloga igra i Branka Katić.

Poznata glumaca je pred premijeru filma govorila o svom liku, Dušanu Kovačeviću, kao i o životu na relaciji Velika Britanija-Srbija.

- On (Dušan Kovačević) je legenda i našeg pozorišta. Sve njegove drame, sva njegova scenarija po kojima su snimljeni neki od najboljih filmova naše kinematografije, sve je to, naravno, učinilo da mi bude velika čast da budem deo ovog projekta. Ja igram jednu suprugu koja voli svog čoveka, koja shvata da je on u teškoj situaciji već par godina. On je izgubio posao, izgubio je neki ponos i trudi se da nekako zadrži neko dostojanstvo i malo se čudno ponaša. Dolazi kući, stalno priča o nekom psu sa kojim komunicira, tako da me zaista zabrine - rekla je Branka Katić na početku razgovora.

Glumica navodi da bi volela da se vratimo pravim vrednostima u životu.

- Mislim da je na svakome od nas da donese tu odluku da li hoće da bude dobar, da brine o onima koje voli, da bude pristojan prema onima koje ne poznaje i da pokuša da doprinese našem društvu u kakvom god stanju ono jeste, ili hoće da bude fukara, da otima, da laže, da krade. Volela bih nekako da se vratimo pravim vrednostima u životu i da malo više zagrlimo jedni druge - rekla je Branka Katić.

Glumica se osvrnula na rad sa Dušanom Kovačevićem.

- Ja uvek pristupam na svoj način. Imali smo priliku da imamo probe, tako da je to bilo dobro, mogli smo da se razumemo sa njim šta on želi od nas. Mislim da je on dobro odabrao da ljude koje je odabrao mogu dobro da odigraju te uloge... Pristupa se posvećeno - rekla je Katićeva.

Branka je pričala i o svom životu na relaciji Velika Britanija-Srbija, pa je otkrila zašto se vratila u našu zemlju.

- Živim i tamo i ovde. Ovde sam se vratila da bih igrala više u pozorištu, što je na mom jeziku, u mom gradu, mnogo izvesnije. Imala sam priliku da uradim neke interesante serije. Sada možete da gledate seriju "Advokado" koju jako volim. Uskoro počinje peta sezona serije "Ubice mog oca", trenutno snimam "Bunar", uradila sam film Koste Đorđevića "Žal", igrala sam malu ulogu kod Vuka Ršumovića u božanstvenom filmu koji ćete gledati sledeće godine. Radim, pa me to čini srećnim - rekla je glumica.

Katićeva je zatim govorila o sebi.

- Branka je uvek ista. Mislim, ista... To sam uvek ja. Naravno, sa godinama možda sam zrelija, možda sam mirnija, možda sam nešto naučila i lepota našeg posla i života uopšte što možeš da budeš nekako bolji. Uvek možeš u nečemu da se usavršiš, nešto da shvatiš, nešto da pustiš, i tako - rekla je glumica.

Na samom kraju, uporedila je rad u inostranstvu i u Srbiji

- Svoje iskustvo koje sam ovde stekla učinilo je da se ne osećam nikad inferiorno ni kao da mi fali nešto tamo. Možda je tamo organizacija mnogo surovija, da kažem, pošto je vreme novac, pa se tamo jednostavno sve stvari moraju da se urade u određenom roku. Meni je glavna razlika što neke priče koje ovde mogu, u kojima mogu da učestvujem, me više diraju, jer su to priče iz našeg naroda - rekla je glumica.

Intervju sa Brankom Katić pogledajte na početku razgovora.

Video: Crvenim tepihom prošetali Bajaga, Branka Katić... Zavirite na premijeru filma Nije loše biti čovek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA