Humanitarnom projekcijom film "Toma" završio trijumf u bioskopima

U okviru akcije "Da Luka ponovo stvara" i veliki broj kompanija i javnih ličnosti kupio je karte za bioskopski oproštaj filma

  • 0

Film "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, sa preko milion posetilaca najgledaniji domaći film u poslednjih 20 godina, svoj pohod po bioskopima završio je  humanitarnom projekcijom u rasprodatoj Kombank dvorani u Beogradu.

Sav prihod od ulaznica završne projekcije filma o legendarnom kompozitoru i pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću (1938-1991) namenjen je za lečenje teško obolelog Bjelogrlićevog studenta, dramaturga i scenariste Luke Kurjačkog.

U okviru akcije "Da Luka ponovo stvara" i veliki broj kompanija i javnih ličnosti kupio je karte za bioskopski oproštaj filma u kome Milan Marić igra Zdravkovića, a Tamara Dragićević pevačicu Silvanu Armenulić (1939-1976).

Prethodno, producenti filma kuće Minakord Željka Joksimovića i Bjelogrlićev Kobra film organizovali su za Kurjačkog i humanitarnu aukcijsku prodaju predmeta iz "Tome", filma "Montevideo Bog te video" i serije “Senke nad Balkanom".

Nakon trodnevne onlajn aukcije danas su rasprodati svi ponuđeni predmeti, od Silvaninih haljina, Tominih kastanjeta do Longinovog koplja i maski Tula.

Bjelogrlić je posetiocima u Kombank dvorani poželeo dobrodošlicu na poslednju biokopsku projekciju "Tome", zahvalivši im što su kupovinom ulaznica podržali "divnu akciju ''Da Luka ponovo stvara''".

Pored glumaca iz "Tome" Andrije Kuzmanovića, Ðorđa Stojkovića, Milana Kolaka, Pauline Manov, Sanje Marković i Filipa Hajdukovića, Bjelogrliću se na pozornici bioskopske dvorane pridružio i Kurjački, čije je pojavljivanje pozdravljeno burnim aplazom.

Bjelogrlić je saopštio da je u akciji "Da Luka ponovo stvara" skupljeno preko 120.000 evra za odlazak Kurjačkog na lečenje u Japan.

"Postovana publiko želim vam da uživate u filmu. Mislim da ne postoji bolji kraj distribucije jednog filma nego da spasimo jedan život", rekao je Bjelogrlić nagrađen aplauzima.

Na maloj svečnosti pred prikazivanje filma u kantini "Lisabon" u Kombank dvorani, Bjelogrlić je nekolicini prisutnih od inače brojnih aukcijskih kupaca uručio zaslužene filmske rekvizite.

Bjelogrlić je kompaniji DDOR-a Novi Sad predao "Silvaninu nagradu", kladionici Mocart "Blago Romanovih," Darko Avramović iz restorana Pupin je preuzeo Silvanine minđuše, a pevač Nikola Rokvić Silvaninu haljinu.

"Ne mogu da pobrojim sve ljude i kompanije koji su pomogli akciji. Zaista ih je mnogo. I kao da se cela Srbija ujedinila u akciji. Ne mogu da sakrijem sreću i zadovoljstvo što će nam Luka otići u Japan i vratiti se živ i zdrav", rekao je Bjelogrlić.

Akciju "Da Luka ponovo stvara" pomogli su i sportisti Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov, Luka Jović, Aleksandar Mitrović, Luka Milivojević, Dragan Stojković Piksi, Bogdan Bogdanović i Ljubiša Tumbaković, kao i muzičari Zdravko Čolić, Aco Pejović i Nikola Rokvić.

Kurjačkom su pomogle i brojne kompanije.

Akcija "Da Luka ponovo stvara" se i dalje nastavlja slanjem sms poruke 1158 na 3030, dok se ne prikupi dovoljno sredstava za nastavak Lukinog lečenja u Japanu.

Luka Kurjački Foto: Promo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA