≫ 

Pedro Almodovar snima svoj prvi dugometražni film na engleskom jeziku: Kejt Blanšet dobila glavnu ulogu

Oskarovci sarađuju na ostvarenju pod nazivom "A Manual For Cleaning Women"

  • 0
Kejt Blanšet i Pedro Almodovar

Foto: Profimedia/StarPix / Shutterstock Editorial

Kejt Blančet ima uzbudljiv projekat na putu i glumiće predstojećem filmu Pedra Almodóvara "A Manual For Cleaning Women" ("Priručnik za čišćenje žena"), piše "Variety". U pitanju je prvo dugometražno ostvarenje španskog reditelja na engleskom jeziku.

Film "A Manual For Cleaning Women" zasnovan je na knjizi istog imena koja sadrži 43 kratke priče koje se fokusiraju na žene u različitim vrstama zahtevnih poslova.

"Variety" navodi da je ovo ostvarenje trenutno u ranoj fazi razvoja. Inače, Almodovar je režirao brojne filmove na španskom, uključujući "Parallel Mothers" ("Paralelne majke"), koji je objavljen krajem prošle godine. U njemu je glumila Penelopa Kruz i nominovana je za dva Zlatna globusa.

Almodovar je ranije dobio dva Oskara za najbolji film na stranom jeziku za film "All About My Mother" ("Sve o mojoj majci") i najbolji originalni scenario za ostvarenje "Talk to Her" ("Razgovoraj sa njom").

Iako će film "A Manual For Cleaning Women" biti prvi Pedrov dugometražni film na engleskom, to mu neće biti prvi put da režira projekat na ovom jeziku. Prethodno je režirao kratki film pod nazivom "Human Voice" ("Ljudski glas"), piše "Daily Mail"

I sama Kejt Blanšet ima dva Oskara. Osvojila je jednu nagradu za ulogu legendarne glumice Ketrin Hepbern u filmu Martina Skorsezea "Avijatičar". Drugu za ulogu u filmu "Plavi jasmin" Vudija Alena.

Video: Reditelj Srđan Dragojević o svom novom filmu Nebesa: I odrasli trebaju da veruju u čuda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA