≫ 

Filmski i muzički festival Kustendorf 2022. odložen zbog korona virusa

Kako se navodi, stalne promene pravila i propisa koji se odnose na putovanja i karantin, u različitim zemljama iz kojih dolaze naši gosti, pretile su da onemoguće da Kustendorf 2022 bude organizovan onako kako je zamišljen

  • 1
Foto: Kustendorf

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, koji je bio zakazan za 22. januar, odložen je za nekoliko meseci zbog porasta broja zaraženih korona virusom, saopštili su večeras organizatori.

- Kako je festival Kustendorf posvećen okupljanju filmskih stvaralaca iz celog sveta i oslanja se na neposredne susrete umetnika i posetioca festivala, odlučeno je da se festival odloži za period kada zdravstvena situacija u zemlji i svetu bude stabilnija - navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Organizatori ističu da je odluka bila teška, ali da smatraju da u sadašnjim epidemiološkim uslovima, kako u Srbiji tako i u čitavom svetu, ne bi bilo bezbedno organizovati susret više stotina filmskih stvaralaca, umetnika, zaposlenih, volontera, prijatelja i ljubitelja filma.

Kako se navodi, stalne promene pravila i propisa koji se odnose na putovanja i karantin, u različitim zemljama iz kojih dolaze naši gosti, pretile su da onemoguće da Kustendorf 2022 bude organizovan onako kako je zamišljen.

Video: Holivudska zvezda sa Kusturicom nazdravila uz rakiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. januar 2022 | 21:43

    ""Filmski i muzički festival Kustendorf 2022. odložen zbog korona virusa"" ___________________________________________________________________________ Koja patka sa KUSTENDORF ? Bolje da se zove filmski i muzicki festival EMIR KUSTURICA a ne DORF koja je vise nemacka rec ili bvar tako zvuci. Jer smo postali umni slepci pa uvodimo reci zapdnjaka. Izgleda da nam je sladje njihovo sve nego nasa istorija,vrednosti. Ruzno je ovo sta se radi po nasoj zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA