≫ 

Zavirite na premijeru filma "Zlatni dečko": Glumačke zvezde prošetale crvenim tepihom

O velikom interesovanju svedoči činjenica da su karte bile rasprodate samo pola sata nakon što su puštene u prodaju.

  • 1

Ekipa filma "Zlatni dečko" poklonila se sinoć beogradskoj publici nakon premijerno prikazane projekcije u Kombank dvorani.

O velikom interesovanju svedoči činjenica da su karte bile rasprodate samo pola sata nakon što su puštene u prodaju.

Zbog toga je održana i druga premijera u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade

Obe bioskopske sale bile su pune.

Kako i ne bi kada se radi o ostvarenju na koje se dugo i nestrpljivo čekalo, što zbog glumačke podele koju čine Denis Murić, Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Jovana Gavrilović, Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Tihomir Tika Stanić, Strahinja Blažić, Alisa Radaković, Vladimir Kovačević, što zbog sjajne muzike, tako izbog reditelja koji svojom vizijom prenosi poruku potpuno drugačiju od onih na koje smo na navikli.

Na scenariju je radio sa Vukom i Aleskom Ršumović.

Ognjen je inače jedan od članova rep grupe Beogradski sindikat, koji je na sceni duže od dve decenije, a po vokaciji je filmski i TV producent.

Talentovani montažer Nikola Purić je svojom gravurom filmu dao poseban pečat.

Producent Uglješa Jokić istakao je da je snimanje u vreme pandemije bilo vrlo izazovno.

- U jednom trenu smo snimali scene sa preko 400 statista, a bilo je oko 8.000 novozaraženih tog dana, ali uspeli smo. U jednom trenu nam je i direktor fotografije bio zaražen, ali i to smo prevazišli. Na setu smo se jako dobro zabavljali i družili i postali smo svojevrsna familija - rekao je Jokić.

Priča "Zlatnog dečka" donekle je bazirana na istinitim događajima, dodaje on.

- Od raznih priča uzeli smo poneke detalje, pa onda dodali i svoje ideje da bude malo zanimljivije.

Za svaku ulogu radili su, dodaje, kasting, osim za Denisa Murića.

- Kada smo Ognjen i ja pročitali scenario bilo nam je jasno, ako imamo njega, onda njega snimamo film. "Zlatni dečko" ima jednu moralnu vertikalu i ne odstupa se od realnosti. U njemu se stvari dešavaju kao u životu. Mi smo veoma zadovoljni kako je film ispao na kraju, trenutno ima i neku svoju internacionalnu karijeru, mnoge zemlje u Evropi ga kupuju, te verujem u njega.

Čekamo dugo ovaj film, mislim da ćemo ljudima prikazati jedan pravi evropski film, preko glume produkcije i svega što je moderan trend, a zapravo ostajemo u pravim, starim vrednostima - rekao nam je glumac Andrija Kuzmanović koji u ovom ostvarenju tumači lik Čakija i dodao -  Mislim da smo uradili jedan pošten film, odlična je glumačka ekipa i drago mi je da sam bio deo te ekipe - završio je.

Pored Vaje Dujović, Milene Radulović Sergeja Trifunovića, Andreja Miloševića, Anđelke Prpić i drugih, prijatelje i kolege podržao je glumac Viktor Savić.

- Imam velike nade za ovaj film. Svi ljudi koji su radili na njemu, od reditelja preko produceta, glumaca, direktora fotografije, sve su to drugari. Tako da sam baš navijač - rekao je Viktor Savić uoči premijere i dodao kako bi voleo da zaigra u nekom sledećem filmu Ognjena Jankovića.

Anđela Jovanović kazala je kako je već gledala prve dve epizode serije "Zlatni dečko" na Sarajevo film festivalu i sa uzbuđenjem čeka da vidi kako ova priča izgleda kao film, dok je Vaja Dujović izrazila velika očekivanja, jer baš kao i Viktor, poznaje ekipu koja je stvorila film.

- Poznajem ih, počev od Ognjena koji je moj prijatelj i kome je ovo prvi film i znam koliko su truda, energije uložili i s koliko su srca ušli u ovaj projekat.

"Zlatni dečko" svoj bioskopski život započinje 13, januara i to je nesumnjivo film za koji će se tražiti karta više.

Video: Milan Marić o Tomi: Zanimalo me odakle ide ta autodestrukcija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA