≫ 

Nikola Kojo: "Ja sam čovek prošlog veka, rođen u Beogradu, vaspitavan kao Jugosloven i građanin sveta "

Jesam, nostalgičan sam

  • 30
Nikola Kojo Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nikola Kojo, jedan od naših najboljih glumaca, uskoro će se ponovo vratiti u ulogu Miše, unuka čuvenog her Žike Pavlovića i Milana Todorovića u rimejku "Žikine dinastije".

- Obradovao sam se. Naročito kad sam pročitao scenario Milene Marković, verovatno jedne od naših najvećih spisateljica. Inače, kuriozitet je da je njen otac Joca Marković pisao prethodne delove tog serijala. Nažalost, za taj film je obezbeđeno tek 10 odsto sredstava i nema sluha među emiterima da prepoznaju potencijal takvog dela. Ili je smeh ipak postao subverzivna delatnost u našem društvu - rekao je Kojo u intervjuu za "Kurir".

Na pitanje da li je nostalgičan i da li poredi popularnost koju je stekao kao dečak i slavu koju danas ima, rekao je sledeće:

- Jesam, nostalgičan sam. Ja sam čovek prošlog veka. Rođen u Beogradu, vaspitavan kao Jugosloven i građanin sveta. Mnogo mi nedostaje takvo okruženje. Žao mi je što mladi veličaju i vole samo političke granice koje su im neke alave budale odredile i mrze sve što nije to. Verovatno će, kad dožive još neka prekrajanja njihovog okruženja ili kad obiđu malo sveta, shvatiti o čemu govore ljudi mojih stavova i iskustava - rekao je glumac.

Video: Kakav car: Ovako vežba Nikola Kojo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    15. januar 2022 | 15:35

    I ja sam vaspitavan kao Jugosloven i da ljude gledam po dobroti a ne veri ili naciji ali ne trčim kod onih što mrze sve što dolazi iz Srbije ........

  • Dobrica

    15. januar 2022 | 15:40

    Svaka čast Kojo

  • srbo

    15. januar 2022 | 18:30

    Kao srbina iz Krajine vaspitaše me da ne mrzim, ali da nikada ne zaboravim za stratišta i postradale pretke i bližnje. Jugoslaven sam bio dok je postojala Jugoslavija i ostao ono što stvarno jesam, a to je srbin. Kao srbin što nema prava u" lijepoj", srbin koji mora ispoštovati svaku fukaru koja misli da je nešto iznad toga i što se stidi sebe, pokatoličeni i prevedeni u hrvate, a isto to vidim i u tebi Kojo. Srbin je veći nego što ti možeš da zamisliš, tvoja percepcija govori o tvojim kompleksima i tako sam te i posmatrao kad si davao slične komentare, budi to što jesi, ali srbin nije lako biti i mora se nekad iskušenjima odoliti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA