≫ 

"Leto kada sam naučila da letim"’ Raše Andrića uskoro u bioskopima

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović

  • 1
Film Leto kada sam naucila da letim, Raša Andrić Foto: Sense Production

Porodični fim "Leto kada sam naučila da letim"’ Radivoja Raše Andrića imaće premijeru u februaru ove godine, nakon čega će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

U pitanju je ekranizacija istoimene knjige Jasminke Petrović, koja je uvrštena u preporučenu lektiru za osnovne škole i u kojoj su podjednako uživali mladi i odrasli čitaoci.

Reditelju Raši Andriću je ovo prvi film nakon hita "Kad porastem biću kengur", koji je kao i njegovi prethodni filmovi "Munje!" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", stekao kultni status i veliki broj fanova.

"Leto kada sam naučila da letim" je vedra i duhovita priča snažnih emocija, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i dugo čuvane porodične tajne pretvoriće ovo leto na idiličnom jadranskom ostrvu (Hvar) u neprocenjivo iskustvo i nezaboravnu avanturu.

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno mlađoj publici, a producenti Maja Popović Milojević i Milan Stojanović najavljuju da će "Leto", zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju deca, mame, tate ali i bake i deke: "Drago nam je da možemo publici da ponudimo jedan nežan letnji film o vrednostima porodice i prijateljstva, koji će među sobom moći da podele i da u njemu, kroz smeh i suze, zajedno uživaju gledaoci različitih generacija."

Film "Leto kada sam naučila da letim" realizovan je u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž. Scenario je napisala Ljubica Luković, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil

Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

Pogledajte trejler:

Video: Murić: Svakome će se svideti nešto u Zlatnom dečku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    15. januar 2022 | 16:26

    Opet neko jugoslovenstvo ovih beogradskih glumaca i režisera... Dokle vise, aman?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA