≫ 

Sloboda Mićalović o kolegi iz "Bilo jednom u Srbiji": Neka se uvrede, uživala sam s njim da radim

- Zaista, ne pamtim da sam toliko uživala u svakoj sekundi

  • 2
Sloboda Mićalović Nivea Foto: ATA Images

Slobodu Mićalović ćemo vrlo brzo, početkom februara, imati priliku da vidimo u filmu "Bilo jednom u Srbiji", koji je režirao Petar Ristovski. Gostujući u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji govorila je upravo u ovom ostvarenju i ulozi koja se ipak razlikuje od nekih njenih prethodnih.

S njom u ovom filmu glumi i Nemanja Oliverić, a Sloboda Mićalović je pohvalno govorila u o njemu.

- Priča se događa u Leskovcu, mom rodnom gradu. Kada sam bila klinka, znam da sam pitala roditelje: "Otkud Leskovcu...?", znam da mi je tata rekao: "Pa zato što je on bio kao mali Mančester. Divan, bogat grad, ušuškan sa predivnim ljudima...". Baš smo dodatkli tu priču koju sam slušala kada sam bila mala. E, takav je naš film, samo na filmskim jezikom ispričan, bajkovit. Ali ono što je meni utisak tog filma je ovaj čovek pored mene (Nemanja Oliverić). Mi nikada nismo radili zajedno i uživala sam. Ja mislim, da se ne uvrede, a uvrediće se svi ostali partneri. Nek' se uvrede, šta nas briga... Zaista, ne pamtim da sam toliko uživala u svakoj sekundi. Tako smo lepo maštali zajedno, lepo radili, mislim da imamo jedan odnos koji ćete i vi voleti, a mi ćemo biti ponosni na to... - rekla je Sloboda Mićalović i nastavila:

Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić Sloboda Mićalović Printskrin: Youtube/K1 Televizija

- Ja sam uvek imala sreću da sam radila sa predivnim glumcima i divnim kolegama, ali kada kažem da mi je najlepše bilo sa s njim, to je zato što postoji, kada smo na setu, neka vrsta napetosti i mi smo jaki individualci. Potrebno je određeno vreme da se naviknemo jedno na drugo... Nas dvoje smo nekako bili tu baš jednaki. I onda smo se samo igrali. Jedan šta god baci, drugi uhvati... Kada je film u pitanju, ja igram Ružicu, jednu ženu koja je... prozvali su da je urokljiva. Da ko god je bio sa njom, nešto mu se loše desilo. Tako da živi s majkom, tako poludivlja, sa ovcama svojim priča, dok se u jednom trenutku ne pojavi "taj" i probudi ženu, u pravom smislu te reči - navela je glumica.

Ona je navela da voli da joj reditelji daju uloge koje nisu "mile" i "fine".

Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić Nemanja Oliverić i Sloboda Mićalović Printskrin: Youtube/K1 Televizija

O filmu je pričao i Nemanja Oliverić, kao i o saradnji sa Slobodom Mićalović.

- Znali smo se, pre toga, kao kolege i sretali u pozorištu. Nikada nismo snimali zajedno, i onda dolazim na set i čeka me Sloboda Mićalović sada kao partner, ne sada kao kolega. I, sada, očekujem ono jedan pristup kao što ona jeste, diva. Ono, kada se spremi Sloboda, mi ćemo da dođemo i da radimo nešto i da gledamo i da slušamo šta će ona da kaže. I stvarno mogu da kažem, taj nivo profesionalizma, od toga kako se namešta bubica, kako se stavlja mikforon, gde treba kamera da stoji, gde reflektor, kako kostim treba da stoji. To sam sve dobio (od nje) - pričao je pohvalno o Slobodi Mićalović Nemanja Oliverić, a onda je nastavio:

- Ja igram jednog čoveka koji se, nažalost, vratio iz rata i imao je sreću da se zatekne u Parizu, u tim godinama da je filmska industrija zapravo cvetala i zatekao se na filmskom setu i zaljubio se potpuno u film i u kameru i donosi to u Leskovac. E, sada, on je sujeveran do krajnjih granica. Njemu je Ružica nešto od čega beži, ne sme da je pogleda. Međutim, desi se to da je pogleda kroz objektiv, kroz kameru je pogleda. I zapravo ta kamera njemu otkrije ko je ona i šta je ona, i tu počinje njihova ljubavna priča - rekao je glumac.

Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić Nemanja Oliverić Printskrin: Youtube/K1 Televizija

Tokom razgovora sa Boškom Jakovljevićem i Aleksandrom Jeftanović, Sloboda Mićalović je pričala i o svojoj ulozi u seriji "Koreni"

- Jako sam ponosna na seriju, pogotovo na tu ulogu. Glumački, to je nešto najviše što sam mogla da dohvatim - rekla je glumica.

Sloboda se posle osvrnula na seriju "Ranjeni orao", koja je svojevremeno bila jako gledana. Glumica je ispričala i jednu zanimljivost.

- Ja imam u Trebinju, često se zafrkavam, podigli su mi spomenik za života. Ima ta Anđelkina kapija, kao turistička atrakcija. Kada sam snimala film "Na mlečnom putu" bila tamo tri i po godine i zaista dolaze autobusi jednom nedeljno da se slikaju pored Anđelkine kapije. Ja sam ih jednom iznenadila, kada sam već bila tu, (pitala ih): "Mogu da se slikam sa vama?" - rekla je glumica.

Sloboda Mićalović i Nemanja Oliverić Nemanja Oliverić, Sloboda Mićaković Printskrin: Youtube/K1 Televizija

Poslušajte ceo razgovor sa Slobodom Mićalović i Nemanjom Oliverić na K1 televiziji:

O filmu "Bilo jednom u Srbiji"

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića (Cone i Dine) i dve devojke (Zorka i Ružica) imali su različite sudbine.

Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svet- lima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Video: Kakav glas i emocija! Sloboda Mićalović na proslavi zapevala Ciganine ti što sviraš

Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su ose- tili u „velikom svetu”, dva mla- dića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.

Film Film "Bilo jednom u Srbiji" Printskrin: Youtube/MegaComFilm

I tako počinje borba "starog" i "novog", u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sa- svim malo prave ljubavi.

U glavnim ulogama igraju Viktor Savić (Stojan Jovanović Cone), Nemanja Oliverić (Dine), Sloboda Mićaćović (Ružica), Teodora Ristovski (Zorka), Radovan Vujović (Aćim Prokić), Zoran Cvijanović (Trajko), Ivan Bekjarev (gradonačelnik Leskovca), Mira Banjac (Deska)...

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA