≫ 

Paulina Manov o "Kamiondžijama", scenama koje je menjala u "Tomi", disleksiji, pauzi od 10 godina

Glumica je otkrila i kakvu ulogu u budućnosti priželjkuje

  • 1
Paulina Manov Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Paulina Manov se posle 10 godina pauze vratila na "velika vrata" u svet glume. Naime, nju smo mogli da gledamo kao Ljiljanu u filmu "Toma" Dragana Bjelogrlića, a u seriji "Kamiondžije d.0.o." igra jednu od glavnih junakinja, Daru.

Glumica je gostujući u emisiji "Beogradska hronika" na RTS-u govorila o svemu ovome. Prvo se dotakla "Kamiondžija" i njenog lika.

Na pitanje da li mogu li da se žene poistovete sa Darom, Paulina je odgovorila potvrdno.

- Ja se nadam da mogu, jer prvo sam je približila sebi. Najviše je razumem sa decom, u toj brizi, ljubavi, nežnosti... u držanju svih tih konaca, što žena mora da čini. Žena je stub porodice, a samim tim i društva. Žena mora sve da postigne. Da bude dobra mama, da bude nežna, da svakoga razume, da kuva ručak, da ode na posao, da bude i lepa i negovana. Veliki su izazovi pred ženom danas - rekla je glumica.

Zatim se osvrnula na lik Liljljane u "Tomi". Pričala je o čuvenoj sceni koja je mnoge i rasplakala.

- Ja sam se u ovoj ulozi bavila da sebe kroz nju provučem. Nisam se trudila da nekoga rasplačem. Nije meni to bio cilj. Meni je bio cilj da ja razumem Ljiljanu, a onda da kroz mene i publika je shvati i saoseća se sa njom. Moram da priznam da je u scenariju ta scena bila najdirljivija... Drago mi je da smo uspeli to što je napisano da učinimo da bude što bolje - rekla je glumica.

Paulina Manov je otkrila da je "menjala" scenario "Tome" kroz svoje predloge.

- Ja sam imala neke predloge i drago mi je da su scenaristi i reditelj imali sluha za to da ono što sam ja osetila, te neke određene detalje scenarija. U scenariju je bilo da kada ona dođe kod Tome na večeru, da ona tu počne da lomi čaše, a ja sam rekla: "Ne, ona nikad nije slomila čašu. Ne lome se čaše tako lako." Jednostavno, da biste polomili čašu, mora da dođe do kraja, da "puknete". Umesto da puknete vi, bolje da pukne čaša - rekla je glumica.

Paulina Manov, Film Toma premijera Paulina Manov Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Takođe, ona je izabrala i ljubičastu haljinu koju je nosila u "Tomi".

- Da, ja sam zamolila takođe kostimografa da njena boja bude ljubičasta, jer to je boja ekstravagantna, s druge strane boja neke tuge i depresije - rekla je Paulina.

Glumica je navela da bih volela da dobije ulogu koja ima veze sa muzikom.

- Volela bih da dobijem ulogu kojom bi se bavila muzikom, ili kroz sviranje, ili kroz pevanje ili na bilo koji drugi način. Ja i dalje mislim da je muzika najveća umetnost -  rekla je Paulina.

Premijera filma Toma Petar Benčina i Paulina Manov Foto: Nikola Tomić

Paulina je pričala otvoreno o svom problemu sa dislekisijom, pa je dala savet šta mame treba da rade ako vide da njihova deca imaju problem sa čitanjem.

- U vreme kada sam ja imala te probleme, nije bilo logopeda u onoj meri koliko ih ima danas. Danas je to veoma lako rešiti. Uvek se obratiti stručnjaku, jer on će učiniti sve što je u njihovoj moći, sve što je poznato da detetu pomognu da to prevaziđe, a čak se može desiti da iz te svoje poteškoće učini da to postane i njegova prednost - rekla je glumica.

Na samom kraju, pričala je i o svojom pauzi koju je napravila od glume.

- Ja zapravo nisam ni primetila da je prošlo 10 godina. Toliko je meni bilo udobno i lepo. To je komforna zona i veoma opasna zona u kojoj možete dugo da ostanete i da izgubite svoj položaj u poslu. Tek sam sada shvatila zbog čega žene jure da se vrate na posao... Ako se ne vratite u dogledno vreme, jednostavno, ljudi vas zaborave. Evo, u mom poslu, dolaze generacije koje ni ne znaju za vas, tako da vi ostajete sa strane. U mom slučaju, desile su se te dve uloge koje su mene stavile u fokus. Mogle su one i da se ne dese - rekla je glumica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA