≫ 

Snima se serija "Pad", o noći koja je Žarku promenila život: Milan Marić glumi Lauševića

- Nova serija u produkciji "Fajerflaja" pod nazivom "Pad" nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad" - rekao je režiser Bojan Vuletić

  • 14
Žarko Laušević Printskrin: Youtube/Izdavačka kuća HIPATIA,

Knjiga "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića biće pretočena u seriju "Pad", a poznatog glumca glumiće njegov mlađi kolega Milan Marić.

Snimanje ovog ostvarenja, kako piše "Kurir" počinje na proleće. Navodno, na najozbiljniji konkurent Mariću za ulogu Žarka Lauševića bio je Miloš Biković.

Bojan Vuletić (reditelj serije "Porodica") biće zadužen za režiju, kao i za scenario, koji će zajedno potpisuje sa Petrom Mihajlovićem ("Južni vetar").

Serija "Pad" imaće osam epizoda, a realizovaće je producentska kuća "Fajerflaj" ("Firefly"). Emitovaće se premijerno na Superstar kanalu.

- Nova serija u produkciji "Fajerflaja" pod nazivom "Pad" nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad". Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji - rekao je Bojan Vuletić za "Kurir".

Bojan Vuletić imao je priliku da sarađuje sa Milanom Marićem u seriji "Porodica", u kojoj je mladi glumac igrao Čedomira Jovanovića.

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji "Porodica" već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku - rekao je Vuletić i dodaje:

Milan Marić Milan Marić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji: Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji "Pad" - naveo je.

Glumac Žarko Laušević je u knjizi "Godina prođe, dan nikad" opisao šta se desilo te noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio. Pisalo je i ranije da će se o tome praviti serija, a kako stvari stoje, to će se i ostvariti.

Video: Milan Marić o Tomi: Zanimalo me odakle ide ta autodestrukcija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilja

    19. januar 2022 | 16:50

    Sad ispade da bez ovog Marića nista ne može...Toma-totalni promašaj...Laušević-čovek šmeker,a ovaj bezličan...Sa kime li se Marić povezao i čime je zasluzio ove uloge,baš se pitam..

  • Tadija

    19. januar 2022 | 14:34

    Treba "Povratak Otpisanih" da animate ponovo, a Milan Maric da Glumi Prla, Tihog, Mrkija ,Cana Kurblu I Krigera??

  • Krivi

    19. januar 2022 | 16:37

    Lauševića netreba mi da razapinjemo,on svoj krst nisi sam dok je živ a što se tiče ovog Marića mislim da je suviše mali da bi glumio ovoliku glumačku veličinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA