≫ 

Da nije Džordža Klunija, možda ne bismo nikada gledali "South park"

Evo i priče koja godinama kruži

  • 0
South park, George Clooney, Džordž Kluni

Printskrin: Youtube/South Park Studios, Profimedia/AFP, flowbee.com

"South park" jedna je od najuspešnijih crtanih serija u istoriji televizije. Emituje se preko 20 godina, a već u februaru nas očekuje početak 25. sezone.

Moglo je vrlo lako da se desi da "South park" ne ugleda svetlost dana da nije bilo jednog čoveka. Glumca Džordža Klunija.

Naime, vratićemo se u davnu 1992. godine kada su kreatori serije "South park", tada anonimci momci Met Stou i Trej Parker, napravili  kratki animirani crtani film pod nazivom"The Spirit Of Christmas", u kojem se Isus bori sa Frostijem sneškom ispred nekih (tada nepoznatih) klinaca.

Njih dvojica su pokazali crtać svoj prijatelju koji je radio na televiziji "Fox", a on ih je pitao da da li od toga mogu da naprave animiranu čestitku. Met i Trej su se tada vodili mišlji da odustanu od same ideje stvaranje serije "South park".

Međutim, došlo je do preokreta. Naime, sam taj crtani film prebačen je na VHS kasetu, a njen sadržaj se kasnije presnimavao i delio. U jednom trenutku, Met i Trej su bili na jednoj žurki, a domaćin je, verovali ili ne, pustio njihov crtani film.

Crtać je stekao veliku popularnost, a odgledao ga je i Džordž Kluni. Holivudski glumac, kako se piše, bio je toliko oduševljen da je napravio navodno oko 300 VHS kopija i delio ga poznatim ličnostima, piše Let's CML.

Met i Trej su na kraju dobili ugovor da za seriju, a "South park" je konačno počeo da se prikazuje na televiziji.

Kako bi se zahvalili Džordžu Kluniju, Stoun i Parker su glumcu dali ulogu Stenovog gej psa Sparkija u jednoj epizodi.

Video: Advokatica je Džordža Klunija spustila na zemlju, a uspeva da mu izmami i suze

(Telegraf.rs/izvor: Let's CML)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA