≫ 

Strugar: "Uz talenat tu je i sijaset drugih osobina koje čovek mora da ima da bi uspeo u nečemu"

Glumac igra jednu od glavnih uloga u filmu "Zlatni dečko"

  • 1
NOVI FILM ZLATNI DECKO Foto: Promo/Fantastika Film Studio

Gost nove epizode serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Petar Strugar koji je govorio o ulozi u filmu "Zlatni dečko" reditelja Ognjena Jankovića.

Strugar je rekao da je ulogu u "Zlatnom dečku" gradio kao i u svim ostalim filmovima tražeći "meru u izrazu...da bi to bilo životno, opipljivo, pravo i da bi na kraju radilo za priču koju pričamo".

Upitan šta je to što privlači gledaoce da u bioskopu gledaju "Zlatnog dečka", Strugar je istakao "generalno kvalitet u svim sektorima", od produkcije i scenografije, preko kostima, režije i fotografije, do glumaca i kamere.

- Sve je zaista kvalitetno i to je ono što dovlači ljude. I ljubav prema projektu koja se neminovno emituje sa platna, to se prepoznaje. Mi smo zaista svi uživali radeći na ovom filmu. Mislim da je to nešto što publika prepoznaje i kako sam čuo nekoliko puta se vraća u bioskop - rekao je glumac.

Uloge u filmovima o sportu kao što je bio "Montevideo" i sada "Zlatni dečko" Strugar samtra da dobija, između ostalog, i zato što se aktivno bavi sportom.

- Sad sam 11, 12 godina u konjičkom sportu, takmičim se. Pre toga odbojka. Dolazim iz sportske porodice. Rođeni brat mi je reperezentativac Crne Gore u odbojci, tako da ceo život se bavim sportom - podsetio je Strugar.

"Zlatni dečko" govori o problematičnom mladom i prespektivnom fudbaleru kog tumači Denis Murić, a Strugar kaže da se u filmu vidi da je "talenat sam po sebi uočljiv i privlaci ljude sebi iz raznoraznih motiva - da ga gledaju, da iskoriste, da se očešu o taj talenat".

- Uz talenat mora da bude sijaset drugih osobina koje čovek mora da ima da bi uspeo u nečemu. Tu je dobar deo rada. Uče nas da talenat bez rada ne vredi ništa - napomenuo je Strugar.

Upitan o izboru uloga u trenutnoj televizijskoh hiperprodukciji, Strugar je rekao da neke izbegava, a za neke ga ne zovu, odnosno postoji sklop raznih okolnosti.

- Generalno slovim za nekog ko odbija uloge. Tako da možda se ljudi boje da ću da odbijem. Tako je kako je, šta da radim. To je jedna od mojih karakteristika koje možda ne rade za moj talenat - rekao je Strugar.

Video: Milica i Petar se ljube u kolima! Ne zna se ko je zaljubljeniji ni čiji pogled je nežniji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA