Gledajte u mesec... Dok još možete, jer u četvrtak stiže Mesečev pad

Reditelj Roland Emerih proslavio se naučno-fantastičnim filmovima poput velikih filmskih hitova "Dan nezavisnosti" , "2012" i "Dan posle sutra" , a ove godine predstavlja katastrofu kosmičkih razmera - "MESEČEV PAD"

  • 0
Film "Mesečev pad"

Foto: Blitz film

Novim hitom Emerih je ponovo pomerio granice žanrova naučne-fantastike i filma katastrofe - ovog puta istražujući svoju viziju Mesečeve mega strukture. Radnja ovog spektakularnog blokbastera počinje kada tajanstvena sila izbacuje Mesec iz Zemljine orbite i šalje ga ravno u sudar sa životom kakav poznajemo.

Još početkom 1960-ih, američki predsednik Dž.K. Kenedi želeo je da osvoji Mesec. Njegovi snovi i nada za ovaj nemoguć zadatak, pretvorili su se u stvarnost 1969. sa misijom Apolo 11 - malim korakom za čoveka, a velikim za čovečanstvo.

Ali, 2022. godine taj isti Mesec stiže ka nama i razotkriće tajnu, koja će promeniti sve što smo do sada verovali.

Svega nekoliko nedelja pre udara i sa svetom na rubu uništenja, izvršna direktorka NASA-e i bivša astronautkinja Džo Fovler (Hali Beri) uverena je da ima ključ spasa. Bivši kolega astronaut, Brajan Harper (Brajan Vilson) i teoretičar zavere K.C. Hausmen ( Džon Bredli) jedini su koji joj veruju. Ovi heroji krenuće u nemoguću poslednju misiju u svemir, ali tamo otkrivaju da naš Mesec nije ono što su sve vreme mislili o njemu.

U glavnim ulogama su Hali Beri, Patrik Vilson i Džon Bredli najpoznatiji po ulozi Semvela Tarlija u "Igri prestola" , dok su u ostalim ulogama još i Majkl Penja, Donald Saterland, Čarli Plamer, Eme Ikvaukor i Karolina Bartčak.

"Mesečev pad", u distibuciji Blitza, stiže u bioskope ovog četvrtka, 3. februara, u IMAX, 4DX i MX4D formatima, ali i u regularnim bioskopskim formatima.

U Cinestar 4DX bioskopu u Ada Mallu u Beogradu u okviru specijalne #CineFan projekcije, biće upriličena izložba sa astronomskim motivima, koju će za ovu priliku pripremiti Astronomsko društvo "Ruđer Bošković". Izložba će sadržati 20-tak foto panela, a sadržaj čine tri tematske celine: odabrane astrofotografije nebeskih objekata sa fokusom na Mesec, veliki astronom i teleskopi.

Pre same projekcije, posetioci će moći da porazgovaraju sa predstavnikom astronomskog društva "Ruđer Bošković" Jovanom Aleksićem, koji se dve pune decenije bavi popularizacijom nauke i sa zadovoljstvom će razgovarati sa prisutnima i odgovarati na njihova pitanja.

Najveće #CineFanove očekuju pokloni iznenađenja ispod sedišta na projekciji od 20h u Cinestaru!

Ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama bioskopa!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA