≫ 

Preminuo glumac Robin Parkinson, legendarni Lekler iz serije "Alo, Alo"

"Umro je mirno u 92. godini okružen suprugom i ćerkama pored sebe.", navodi se u saopštenju

  • 2
Robin Parkinsom Lekler Alo Alo

Printskrin: BBC

Glumac Robin Parkinson, poznat po ulozi Ernesta Leklera u seriji "Alo, Alo", preminuo je 92. godini, piše "Daily Mail".

U saopštenju objavljenom u ime porodice navodi se: 'Robin Parkinson, glumac, poznat po seriji "Alo, Alo" (gde je igrao Ernesta Leklera) i kao glas Dugmeta Muna ("Button Moon"), umro je mirno u 92. godini okružen suprugom i ćerkama pored sebe."

Njegova karijera trajala je više od četiri decenije na filmu, pozorištu i televiziji, uključujući brojne TV serije kao što su "Girls About Town", "The Many Wives Of Patrick", "The Young Ones" i "Rising Damp".

Na ovim prostorima je najpoznatiji po ulozi Ernesta Leklera u seriji "Alo, Alo", a svi ga se sećamo po čuveno replici - "It is I, Leclerc".

Nastupao je i u pozorišnim produkcijama, a njegovo prvo profesionalno pojavljivanje bilo je u repertoarskoj pozorišnoj produkciji birmingemskog repertoara "Carski noćnik".

Usledile su predstave u "Beogradskom pozorištu" u Koventriju i više produkcija Vest Enda. Gospodin Parkinson, koji je rođen u Koventriju, takođe je bio poznat kao glas dečije TV serije "Button Moon" i za TV reklame osamdesetih godina za Tunes i Babycham.

Njegova ćerka Sara je sledila njegove stope i radila je kao producent i pisac radio i televizijskih programa. Nažalost, preminula je 2003. godine.

Parkinsonova druga ćerka Rebeka takođe radi u televizijskoj produkciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    10. maj 2022 | 23:00

    C'est moi, Leclerk!!! Nezaboravna serija, izvrsni glumci i izuzetan prevod. Mogla bih još koji put da je pogledam i još uvek nađem nešto što mi je primaklo.

  • asdf

    10. maj 2022 | 21:58

    It is I , Lekrer!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA