Upoznajte glumce serije "Pistol": Besna i divlja priča o pank legendama "Sex Pistols"

Bože, spasi kraljicu!

  • 0
Pistol Foto: Profimedia/Planet/FX

Predstojeća serija "Pistol" će koristiti relativno nepoznate glumce da ispriča priču o putovanju Sex Pistols-a, od žestokih školskih drugova iz radničke klase do socijalnih revolucionara.

Australijski glumac Tobi Volas glumi Stiva Džonsa, osnivača i gitaristu pank benda.

- Naš pevač je potpuno lud - izjavljuje Volas (kao Džons) u Youtube tizeru za mini-seriju od šest epizoda, pozivajući se na pevača Džona Lajdona (poznatijeg kao Džoni Roten).

- Naš basista upada u tuče iz šale - kaže on za basistu Sida Vušusa.

- A Stiv je seksualni manijak - šaljivo kaže pevač Lajdon.

Serija, koju je producirala FX Productions, zaroniće u divlju i besnu istoriju benda i londonske muzičke scene 1970-ih. "Pistol" je zasnovan na Džonsovim memoarima iz 2016. Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol, i daće 24-mesečni uvid u potragu benda za „svetskom dominacijom“, kako to kaže Lajdonov lik.

- To su dve godine, jedan album i 12 pesama. To je to - objasnio je reditelj Deni Bojl za Esquire.

Bojl je i ranije angažovao manje poznate glumce, i to vrlo uspešno - Juan Mekgregor bio je njegov izbor u Shallow Grave, Kilijan Marfi u zombi-apokalipsi 28 dana kasnije, a Dejv Patel u drami Milioner iz blata. 

- Postoji izvesna privlačnost u glumcima za koje još uvek niko ne zna.

Pored Volasa, u "Pistol" glume Enson Bun kao Lajdon, Кristijan Lis kao prvi basista Glen Metlok, Luis Partridž kao kasniji basista Višus i Džejkob Slejter kao bubnjar Pol Кuk.

Na pitanje šta izdvaja Sex Pistols oddrugih bendova tog doba, Volas je za Intervju Magazine rekao:

- Nisu zaista želeli da uspeju. Bili su tu jer su voleli muziku. Bili su dokaz da možete doći iz bilo kog miljea, a mogli ste da se popnete na scenu i stvarate muziku.

Volas, u ulozi Džonsa, biće u centru priče tokom čitave serije dok odlazi na „urnebesno, emotivno i ponekad srceparajuće putovanje“ kroz ono što kreatori nazivaju „tri najepskije, haotičnije i sluzi poprskane godine u istoriji muzike“.

U galeriji pogledajte koji glumci su odabrani za seriju "Pistol":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA