≫ 

Trejler filma "Tor: Ljubav i grom" otkrio nove likove i fanovi samo o njima pričaju

Jeste li uzbuđeni zbog "Thor: Love and Thunder"? Šta mislite o novim likovima? Javite nam u komentarima.

  • 0
Thor: Love and Thunder Printskrin: Youtube/marvel entertainment

Novi trejler za "Thor: Love and Thunder" nedavno je objavljen, a oko dva minuta dug video pružio je prvi pogled na nekoliko novih likova sa kojima fanovi možda nisu previše upoznati, osim ako nisu čitali stripove.

Kako to obično biva kada se ekranizuje knjiga, ljubitelji stripova požurili su na forume da gledaoce filmova upoznaju sa onim što su propustili, a ovo su glavne teme:

Džejn Foster kao Moćna Tor

Nije bila tajna da ćemo Mighty Thor gledati u MCU, pošto je režiser Taika Vatiti najavio povratak Natali Portman u "Thor" franšizu na Comic-Con-u u San Dijegu još 2019.  godine.

Pre mesec dana, tizer joj je posvetio veliku pažnju. Međutim, ovaj najnoviji trejler nam je dao malo više uvida u odnos između nje i Tora u ovom filmu. U stripu, Džejn dobija svoju moć nakon što je Tor smatran nedostojnim da podigne Mjolnir, a Džejn je nekako uspela da stigne do Meseca gde postaje novi zaštitnik Zemlje. Džejn i Tor se udružuju da njenom novom moći da sruše Malekita, kojeg se možda sećate iz filma "Thor: The Dark World".

Džejnina priča u stripu postaje tragična kada se otkrije da se ona bori sa rakom dojke, i svaki put kada se transformiše u Moćnog Tora, efekti njenog lečenja od raka se obrnu. Ovaj zaplet možda ćemo videti i u filmu, jer je prošlo osam godina, sedam meseci i šest dana otkako su se Tor i Džejn sreli.

Rekviziti iz najpoznatijih filmova na aukciji u Holivudu Foto: Marvel Studios / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Onda bi Taikina odluka da vrati Džejnu franšizu imala još više smisla, jer bi njenoj priči dala bolan obrt, a i pokazala sve njeno herojstvo - i po cenu svog života i zdravlja, ona je spremna da se žrtvuje za druge. Ostaje da se vidi...

Gor, bog kasapin

Taika Vaititi je nedavno rekao: "Po mom skromnom mišljenju, imamo verovatno najboljeg negativca kojeg je Marvel ikada dobio u vidu Кristijana Bejla".

Ovo nije neuobičajena rediteljska izjava, ali s obzirom na to da znamo koliko je Кristijan Bejl sjajan glumac, ne bi bilo iznenađenje da je Vaititi zaista u pravu. Šekspirovsku pozadinu njegovog lika biće zanimljivo videti na ekranu, jer ga je njegovo prvo pojavljivanje u stripu "Thor: God of Thunder" iz 2012. učinilo omiljenim među fanovima.

Gorova tragična prošlost uništila je njegovu veru u bogove i on sada čezne za osvetom. Nakon što je prognan iz svog plemena jer je bogohulio, Gor dolazi u posed simbiotskog nekro-mača All Black. Ova novootkrivena moć dala je Goru snagu koja mu je bila potrebna da se suoči sa bogovima i to na brutalan način.

Uzimajući u obzir da smo deo simbiota mogli da vidimo na samom kraju filma "Spajdermen: Nema puta kući", fanovi su radoznali da saznaju hoće li novi Tor film opisati istoriju mača i simbiota koje ima u stripovima, i time dotadno povezati Venoma i MCU.

Zevs

Zevsovo poreklo je u ovom univerzumu slično grčkoj mitologiji; u stripovima, Olimpijci su sklopili saveze ne samo sa Asgardijcima već i sa Večitima. Fanovi već predviđaju da će doći do opšteg susreta bogova u svim panteonima i dimenzijama, jer Gor želi da ih se svih otarasi. Čini se da se Rasel Кrou zaista posvetio ovom liku, tako da će biti vrlo zanimljivo gledati još jedan izvanredan talenat na delu.

Torove koze

Tanngrisnir i Tanngnjóstr su dve magične koze - mitološka bića koje vuku kočije boga Tora. Tor je u mogućnosti da pojede koze i ponovo ih oživi ako sastavi njihove delove i koristi svoj čekić Mjolnir isti dan. Barem u mitovima.

thor love and thunder Printskrin: YT/Marvel MCU

U stripovima, koze su pomogle Toru ne samo tako što su vukle njegovu kočiju kroz različita carstva, već je Tor u jednom trenutku zadao Tanngrisnir -u da čuva Mjolnir u drugoj dimenziji. Već su se pojavile u animiranoj seriji"Osvetnici: Najmoćniji heroji Zemlje", ali bi bilo dobro videti ih sada na velikom ekranu kako se zabijaju u nešto što (barem u trejleru) deluje kao Olimp.

Uatu

Naravno, on nije nov u MCU-u, ali u ovoj franšizi bi bio. U sali u kojoj Džejn Foster podiže Mjolnir u nebo radi neverovatnog udara groma, vidimo nekoliko kosmičkih entiteta koji su imali značajne uloge u Marvel stripovima. Najvažnije, vidimo Čuvara, Uatua, koga smo već mogli da vidimo u What If...?  seriji.

Međutim, kontekst u kom bi se on pojavio u ovom filmu bio bi malo nategnut, ali ako se to desi - fanovi bi bili oduševljeni.

Jeste li uzbuđeni zbog "Thor: Love and Thunder"? Šta mislite o novim likovima? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA