Ljubomir Bandović odustao od uloge Bude u nastavku filma "Dara iz Jasenovca". Evo ko ga je zamenio

Film se završio tako što su sestra i brat Dara i Buda uspeli da se izbave iz logora

  • 9
Ljubomir Bandović Foto: ATA Images

Trenutno se u Crnoj Gori snima serija “Zadarska kristalna noć”, koja predstavlja svojevrstan nastavak filma Predraga Gage Antonijevića – “Dara iz Jasenovca”. Snimanja se odvijaju u crnogorskoj luci Bar, koja “glumi” grad Zadar.

Centralna tema je srpsko stradanje tokom Drugog svetskog rata i sudbina preživele dece iz zloglasnog logora Jasenovac. Mirjani Karanović je pripala uloga Dare, koju je kao devojčicu u filmu tumačila Biljana Čekić.

Dara iz Jasenovca, marama Printskrin: RTS

Film se završio tako što su sestra i brat Dara i Buda uspeli da se izbave iz logora, ali publika ne zna šta se posle ušasa koji su preživeli desilo sa njima. Neka deca su preživela, ali su mnoge sestre i braća bili razdvojeni, pokatoličeni… Mnogi od njih se nikad više nisu sreli. Upravo o tome govori “Zadarska kristalna noć”.

Glumcu Ljubomiru Bandoviću trebalo je da pripadne uloga Bude, Darinog brata, usvojenog u hrvatsku katoličku porodicu nakon spasavanja iz logora pomoću Diane Budisavljević. Međutim, nekoliko nedelja pred snimanje morao je da je vrati i umesto njega uskočio je Marko Gvero.

Nakon 50 godina, susret brata i sestre dogodiće se u Zadru, 1991. godine.

(Telegraf.rs/Film i TV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA