≫ 

Dragan Bjelogrlić dobitnik nagrade Europa Prima 2022

Veliko priznanje za srpskog glumac, reditelja i producenta

  • 5
Dragan Bjelogrlić Foto: Nebojša Babić

Organizatori Filmskog festivala jugoistočne Evrope (Southeast European Film Festival), koji prati ostvarenja kinematografija jugoistočne Evrope i Amerike, saopštili su da je ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Europa Prima 2022 Award srpski glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić.

U obimnom obrazloženju za nagradu, koje je objavljeno na sajtu Festvala SEE, navodi se više od 90 filmskih i TV uloga koje je Bjelogrlić odigrao, kao i uloge u velikom broju pozorišnih predstava, a posebno njegova rediteljska, scenaristička i producentska ostvarenja.

U obrazloženju za nagradu Europa Prima 2022 posebno je istaknut Bjeloglićev rediteljski, scenaristički i producentski angažman na filmskim i TV ostvarenjima, među kojima se navode „Senke nad Balkanom“, na portalu IMDb ocenjene kao najbolja srpska serija svih vremena, „Vratiće se rode“, „Žigosani u reketu“, „Rode u magli“, „Rat uživo“, „Rane“, „Mali svet“, „Montevideo, „Bog te video“, „Montevideo, vidimo se“, „Toma“.., uz isticanje da su mnoga od njih zabeležila rekordnu gledanost u bioskopima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nagrada

    31. maj 2022 | 19:01

    Naravno, jer je bio protiv "Dare iz Jasenovca" Ovim ne zelim da omalovazim njegove umetnicke kvalitete nego da ukazem na njegove lose ljudske kvalitete.

  • BASA

    31. maj 2022 | 17:21

    Sve cestitke Bijeli !

  • naravno

    31. maj 2022 | 17:32

    Srpsko dete od njega (prima) samo los filmski sadrzaj koji oblikuje buduce generacije u pogresnom smeru. I naravno to se favorizuje i nagradjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA