≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Najteže je bilo izabrati ko će da glumi đenerala Dražu": Radoš Bajić otkrio koji glumac će igrati Mihailovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavljeno je snimanje filma „Heroji Halijarda” i televizijske serije „Vazdušni most”

  • 3
Radoš Bajic i Dejan Kovačević Foto: RINA

Snimanje dugometražnog igranog filma „Heroji Halijarda” i televizijske serije „Vazdušni most” u režiji Radoša Bajića, nastavljeno je u gornjomilčanovačkim selima Pranjani, Leušići, Brajići, Družetići, a sama opština Gornji Milanovac ima status domaćina ovog projekta.

Prema planu realizacije, ovog leta u periodu od dva meseca, naša ekipa će snimati ključne scene ove velike istorijske priče, primarno na lokalitetima širom zapadne Srbije, na Ravnoj gori, Suvoboru, u selima Pranjani, leušići, Brajići, Družetići, u kojima se pre skoro osam decenija odigrala ova ratna drama. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo plan i da napravimo veliko delo o patriotizmu i dobročinstvu našeg naroda, ali i o bratoubilaštvu, podelama i raskolima”, rekao je Nedeljko Bajić, izvršni producent i direktor produkcije.

U prvoj fazi snimanja ovog, ispred objektiva se našlo oko stotinu domaćih glumaca, među kojima se ističu Petar Božović, Žarko Laušević, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Milan Vasić, Jovo Maksić, Slobodan Ninković, Aleksandar Stojković, kao i veliki broj mladih glumaca.

Ove godine, u nastavku snimanja, već pozamašnoj glumačkoj ekipi pridružiće se i Ljiljana Blagojević, Branislav lečić, Voja Brajović, Nebojša Dugalić, Dubravko Jovanović, dok će jednu epizodnu ulogu odigrati i sam autor, Radoš Bajić. Jedna od bitnijih uloga, uloga generala Dragoljuba Mihailovića poverena je Nebojši Ljubišiću.

Noćna mora je bila kome poveriti da u „Halijardu” odigra ulogu đenerala Draže Mihailovića. Moja odluka je da to bude Nebojša Ljubišić, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Nakon probnih snimanja koja smo uradili, siguran sam da će njegova intrerpretacija mitske ličnosti među Srbima i prvog gerilca Evrope u Drugom svetskom ratu-biti brilijantna”, izjavio je Radoš Bajić dodajući da je ovo vreme zlatno doba srpske kinematografije koja pruža velike mogućnosti talentovanim pojedincima.

Alisa u zemlji strahova Nebojša Ljubišić i Milena Radulović Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Film „Heroji Halijarda” publika će imati priliku premijerno da pogleda u jesen 2023. godine, a serija „Vazdušni most”, koja će imati šest epizoda, biće nakon premijere filma prikazivana na programima RTS-a i Superstar kanala Telekoma Srbije.

Video: Pored murala Ratka Mladića osvanuo i Draža Mihailović dok je Miša Tumbas nestao ispod Vojvode

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    3. jul 2022 | 11:45

    Hvala Bogu da ga ne igra "Sin Dragan".

  • rikimil

    2. jul 2022 | 15:27

    S nimi ti nešto iz tvog "komšiluka", tu ti je Akademik, Ćosić. Opameti se jednom, ode i vreme Vlasti i Smrti.

  • Milan

    4. jul 2022 | 17:29

    Recimo da je u redu da se prikaże istina o Draž u svom obimu.Međutim,smatram da nam ovakvi filmovi i u ovom trenutku više štete nego koriste...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA