Glumac Džesi Ajzenberg gost Sarajevo Film Festivala: Dobiće i specijalnu nagradu

Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine

  • 1
Jesse Eisenberg Foto: Profimedia/Film Stills/Image Capital Pictures

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Džesi Ajzenberg, nominovan za Oscara, biće počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala, najavili su organizatori.

Sarajevo Film Festival će 15. augusta odati počast Ajzenbergu dođelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svet", Ajzenbergovog rediteljskog dugometražnog prvenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola.

Džesi Adam Ajzenberg rođen je 5. oktobra 1983. godine u Queensu, New York. Pohađao je New Sćool University, New York, gđe je studirao liberalne umjetnosti, s fokusom na demokratiju i kulturni pluralizam.

Studirao je i u The New Sćool u njujorškom Greenwich Villageu.

U predstojećem periodu, Ajzenberg će igrati glavnu ulogu Tobyja Fleishmana u FX limitiranoj seriji "Fleishman is in trouble" zasnovanoj na istoimenom bestseleru Taffy Brodešer-Akner.

Ajzenberg je napisao četiri drame, među kojima je i "The Spoils", čija je izvedba imala rekordnu prodaju na West Endu.

Napisao je drame "The Revisionist" i "Asuncion", u kojima je igrao uz Vanešu Redgrave.

Njegova predstava "Happy Talk" u kojoj igraju Susan Sarandon i Marin Ireland izvedena je u aprilu 2019. godine u Signature Theater u New Yorku.

Ajzenberg je čest saradnik The New Yorkera, autor je zbirke priča "Bream Gives Me Hiccups", objavljene u izdanju Grove Preša, i audioknjige "Nakon što spasiš svet“ u izdanju Audible Originala, koja je osvojila Nagradu za najbolje originalno đelo na Audie Awardsu 2021. godine.

Ajzenbergov rediteljski prvenac "Nakon što spasiš svet", naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike.

Prikazan je u programu Sedmice kritike na Filmskom festivalu u kanu 2022. godine. Film prati Evelin (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svetske probleme.

Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA