≫ 

Pojavila se i kritika za film "Prey", prikvel "Predatora": Brutalan je i ubrzava puls

Film će biti dostupan na platformi "Dizni plus"

  • 3
the prey Foto: Disney

Još jedan film koji stiže na mali ekrane je "Prey" ("Plen") reditelja Dena Trahtenberga, prikvel čuvenog "Predatora", u kojem je glumio Arnold Švarceneger. Biće dostupan početkom avgusta na platformi Dizni plus, a već se pojavila i kritika na ovo ostvarenje.

Kako navodi Klaris Lafrej u svom tekstu u listu Independent, film "Prey" je "emocionalno bogata priča o ženi koja pripada starosedeocima Komanči naroda koja se bori za opstanak u američkoj divljini". U sve ovo je, naravno, uključen i Predator, vanzemaljac koji lovi trofeje u vidu ljudi.

Ima i brutalnih delova u filmu, koji će mnogima ubrzati puls.

Radnja ostvarenja "Prey" je inače smeštena u 18. veku i prati lik Naru (koju glumi Amber Midtander), ženu koja, protiv upozorenja svojih starijih, gura da pojača patrijarhalnu tradiciju i prođe inicijacioni test koji bi učvrstio njeno mesto lovca. Komanči pokazuju malo saosećanja.

Tokom filma, Naru se susreće sa Predatorom, a njena prednost je poznavanje domaćeg terena i nada se opstanku tokom borbe sa njim. Same borbe posebno ubrzavaju puls i brutalne su, a kako navodi Independent u svom tekstu, ima i humora, a sam film zaslužuje da bude na bioskopskom platnu.

Ovaj mediji navodi da noćne scene izgledaju iznenađujuće bogato. Postavka filma "Prey", kako navodi Independent, ima logičan smisao – nemilosrdnost Predatora, koji lovi samo za ponos, ogleda se u postupcima belih kolonizatora. Inače, Komanči su zapravo bili veoma vešti u borbi protiv svojih ugnjetavača. A ovo ostvarenje, iznova i iznova, vidi kako Naru uspeva konkretno da se izbori sa svojim izazovima, pre svega zato što je oni oko nje nikada ne tretiraju kao verovatnu pretnju.

Inače, film "Prey" je snimljen na dva jezika, na engleskom i komanči jeziku, a obe verzije će biti dostupne na platformi Dizni plus. Osim Amber Midtander, glume još Dakota Bivers, Dejn Diligro, Stormi Kip...

Film "Prey" je, za sada, odlično ocenjenen na specijalizovanom sajtu za filmove i serije "Rotten Tomatoes", čak 95 odsto od najviših 100 odsto.

Što se tiče komentara, ima svakakvih, uglavnom pozitivnih.

"Druga polovina je nešto najbolje što smo videli iz franšize Predator iz 1987. godine", naveo je jedan korisnik sajta "Rotten Tomatoes".

"Prey" je uzbudljiv film i dostojan prikvel franšizi "Predator".", navela je korisnica sajta "Rotten Tomatoes".

""Prey" heroina iz narodna Komanči nadmudrila je svog moćnog protivnika lukavošću, hrabrošću i besom. To je solidan sci-fi triler koji donosi preko potrebnu kreativnost ustaljenoj franšizi.", naveo je još jedan korisnik sajta "Rotten Tomatoes".

Video: Andrija Milošević u opakom izdanju: Ponaša se kao pravi gangster

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    7. avgust 2022 | 13:49

    Trebali su staviti na mesto predatora Nancy Pelosi bez maske, verujem da bi film bolje uspeo!!

  • Doktor

    7. avgust 2022 | 14:12

    A nema nista o genocidu okupacionih engleskih snaga nad tim istim Komancijima? A ne ne, to je predator sigurno njih potamanio i naterao ih u rezervate...

  • Daniel

    7. avgust 2022 | 21:23

    Dobar film !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA