≫ 

Duhovita ljubavna priča otvorila filmski festival, publika oduševljena: Sjajna atmosfera u Vrnjačkoj Banji

Koje filmske priče su najbolje, odlučiće žiri u sastavu Milan Puzić, Milutin Petrović i Dejan Zečević

  • 1
46. Festival filmskog scenarija Foto: Nenad Matović

Prvi dan Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji juče je oduševio publiku i najavio sjajan program koji tek sledi. 

Glamuroznim dočekom na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji sinoć je svečano otvoren 46. Festival filmskog scenarija na kome je premijerno prikazan film „Ala je lep ovaj svet“ po scenariju Andreja Šepetkovskog, a u režiji Filipa Čolovića.

Po ugledu na najveće svetske festivale, crvenim tepihom je prošlo preko 300 filmskih stvaralaca: scenarista, glumaca, reditelja, dramaturga i studenata dramaturgije i glume.

Pored doajena domaćeg glumišta, publika je pozdravila i mlade glumce iz popularnih TV serija i filmskih ostvarenja, koji će kao gosti festivala predstavljati i nove projekte.

Tokom festivalskih dana, koji će trajati do 17. avgusta, publika će biti u prilici da vidi i filmska ostvarenja: Heroji radničke klase, Zlatni dečko, Porno priča, Kelti, Pucnji u Marseju, Toma, Strahinja Banović, Jenga, čudna igra, Heroji, Deca sinova sunca, Bilo jednom u Srbiji, Nebesa, Leto kada sam naučila da letim, Božiji čovek i Evo sad vidiš da može.

Festivalski žiri u sastavu: Dejan Zečević - reditelj, Milan V. Puzić - profesor filmske i televizijske dramaturgije i Milutin Petrović - reditelj i scenarista će dodeliti prvu, drugu i treću nagradu.

Generalni pokrovitelj manifestacije „Gorki list“ dodeliće i nagradu publike, a od ove godine i nagradu „Marko Živić“ za najboljeg mladog glumca.

Na Trgu kulture prisutne su pozdravili Biljana Obradović i Vesna R, odnosno Mirka Vasiljević i Miljan Prljeta, pre same projekcije u amfiteatru „Danilo Bata Stojković“

Prve večeri festivala dodeljene su dve nagrada: „Zlatno pero Gordana Mihića“ Srđanu Koljeviću za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji i Anđelki Prpić za najbolju glumicu „Zlatnik cara Konstantina“.

Pokrovitelji Festivala su:

Filmski Centar Srbije, Kulturni centar Vrnjačke Banje, Opština Vrnjačka Banja, Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije i Turistička Organizacija Vrnjačka Banja.

A sponzori:

„Gorki list – jedini pravi“ , „MTS“, „Apollon“ „Birra Moretti“, „MG Mivela“, „Bojkovčanka“; Hotel „Solaris“, Hotel „Fontana“, Hotel „Pegaz“, Hotel „Merkur“, „Vrnjačke terme“, Vila „Splendor“ , Hotel „Tonanti“ Apartmani „Biser“, Vinarija „Grabak“ ,

Video: Na crvenom tepihu i glumac Milan Marić: Svečano otvoren 28. Sarajevo Film Festival

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    13. avgust 2022 | 18:09

    Anđelka Prpić najbolja glumica? Diskutabilno... Kakva li je bila konkurencija?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA