Područje bez signala i Advokado najbolje serije na Sarajevo Film Festivalu

U kategoriji "Zvijezda u usponu - komedija" nagradu je dobio Jovan Jovanović za srpske "Čudne ljubavi"

  • 0
Advokado serija Foto: Promo RTS

Sarajevo Film Festival (SFF) dodelio je sinoć nagrade "Srce Sarajeva" za najbolju dramsku seriju hrvatskom "Području bez signala", a za komediju srpskom "Advokadu".

Na ŠF dodeli nagrada najboljim regionalnim serijama, "Srce Sarajeva" za najbolju glumicu u dramskoj seriji nagrađena je Ivana Vuković za srpski "Kljun", dok je najbolji glumac Izudin Bajrović za "Područje bez singala".

U kategoriji "Najbolja glavna glumica - komedija" nagrađena je Jasna Ðuričić za "Advokado", dok je najbolji glavni glumac Mustafa Nadarević (1943-2020) u bosanško-hercegovačkoj seriji "Lud, zbunjen, normalan".

U kategoriji "Zvijezda u usponu - komedija" nagradu je dobio Jovan Jovanović za srpske "Čudne ljubavi".

Za najbolju epizodnu glumicu u dramskoj seriji "Srcem Sarajeva" nagrađena je Lana Barić za "Područje bez signala", dok je najbolji epizodni glumac Slavko Štimac za ulogu u srpskoj "Crnoj svadbi".

"Zvijezda u usponu" je glumac "Kljuna" Stefan Vukić.

Serija Serija "Područje bez signala" Foto: RTS

Najbolji reditelj jednog nastavka dramske serije je Dalibor Matanić za "Područje bez signala", dok su za jedan nastavak iste serije "Srce Sarajeva" za dramski scenario dobili Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković.

Za nagrade "Srca Sarajeva" za televizijske serije 28. SFF-a bilo je nominovano 17 regionalnih serija, a dodelu je vodio glumac Tarik Filipović.

O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA