≫ 

Zvezda "Ratova zvezda" Džon Bojega otkrio da je bio izložen rasističkim napadima, više neće glumiti lik Fina

Ipak, zadovoljan je što je "Dizni" stao u odbranu tamnopute glumce Moses Ingram

  • 0
Džon Bojega Ratovi zvezda Printskrin: Youtube/Star Wars

Glumac Džon Bojega, koji je igrao lik Fina u serijalu "Ratovi zvezda", govorio je o rasističkoj reakciji koju je doživeo dok je glumio Fina u trilogiji nastavka "Ratova zvezda".

Bojega je razgovarao sa Džonom Fugelsangom u njegovoj radio emisiji Sirius XM, otkrivajući da je Diznijeva neaktivnost, kada su u pitanju rasistički trolovi, u suštini, otvorila put studiju da se založi za zvezdu Obi-Van Kenobija, tamnoputu glumicu Moses Ingram, kada su je trolovi napali.

On je napomenuo da je Dizni "imao plan" kada je Ingramova napadnuta, pozivajući se na retku izjavu studija preko Tvitera "Ratova zvezda", gde su prozivali rasističke trolove.

"Ponosni smo što možemo poželeti dobrodošlicu Mosesu Ingramu u porodicu Ratova zvezda i uzbuđeni što će se Revina priča odvijati. Ako neko namerava da je na bilo koji način učini nepoželjnom, imamo samo jednu stvar da kažemo: opiremo se", navodi se u prvom tvitu.

"Postoji više od 20 miliona živih vrsta u galaksiji Ratova zvezda, ne birajte da budete rasista", završila je njihova izjava drugim tvitom.

Dok su mnogi pozdravili Diznijevu izjavu, Bojega je bio napadnut prilično često, a Fugelsang je sugerisao da je Diznijeva neaktivnost sa Bojeginim trolovima dovela do toga da oni zauzmu proaktivniji pristup Ingramu.

- Tako to ide, čoveče. Tako to ide, ali to je mir koji sam osećao. Pošto je Moses Ingram zaštićena, osećam se zaštićeno. Da li razumete šta govorim? - rekao je Džon

On je potvrdio da se neće više glumiti Finca u budućnosti, prenosi "Daily Mail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA