≫ 

Fotografija sa venčanja Lule i Bate Živojinovića će vam nabaciti osmeh na lice

Fotografije objavljena na Instagramu posvećena Velimiru Bati Živojinoviću

  • 1
Lula i Velimir Bata Živojinović Lula i Velimir Bata Živojinović / Foto: Profimedia/ATA Images

Velimir Bata Živojinović je bio jedan od naših najvećih glumaca, a decenijama bio je oženjen Julijanom Lulom Živojinović, koja je bila njegova velika ljubav. Na Instagram profilu posvećen glumačkoj legendi objavljena je fotografija sa njihovog venčanja.

Venčali su se na praznik Velika Gospojina, 28. avgusta 1960. godine.

Bata je nosio odelo, a Lula belu venčanicu.

Naravno, njihovo venčanje "začinio" je i filmski poljubac.

Slavni glumac je izjavio svojevremeno da duguje sve Luli.

- To što jesam - dugujem njoj! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude - da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani... I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - izjavio je svojevremeno Bata, a ove njegove reči su zabeležene u knjizi "Bata - još ovaj put".

- Moja žena je nas troje, sina Miljka, ćerku Jelenu i mene, izvela na put - rekao je svojevremeno Bata, piše portal lepaisrecna.rs

Priča kako je Bata osvojio Lulu, koju je oženio 1960. godine, je priča za sebe. Upoznao ju je negde '57-58. godine. Igrala je folklor u "Loli", košarku u Zvezdi. Bata je odudarao od momaka koje je Lula poznavala. Živojinović bi se Julijani javljao s vremena na vreme sa rečenicom: "Mala, šta radiš, čime se baviš...?", piše "Blic".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic)

Kako je priznala svojevremeno Lula, ona se na startu zaljubila.

- Prvi moj konkretan potez je bio kad sam je pozvao da čekamo Novu godinu zajedno. I ona, tako, čeka sama kod kuće, spremna, u novom kompletu koji je kupila... A ja se ne pojavim. Zaspala je - u suzama. Kada su joj se roditelji vratili sa dočeka, našli su je, tako, na stolici, uplakanu, pitajući je: "Pa, gde je taj dečko?" Jadna devojka nije znala šta da odgovori - rekao je svojevremeno Bata i dodao

- Imali smo neki naš zvižduk. Ja, kao da se ništa nije desilo, zazviždućem i najslađe što umem kažem: "Gde si?" Ona čak, i ne mnogo ljuta, pita: "Jesi li ti normalan, zašto nisi došao?" A ja kažem: "Pa ne znam, nisam to shvatio ozbiljno..." - naveo je slavni glumac, a onda se prisetio jednog novogodišnjeg dočeka:

- Odlučim ponovo da je pozovem na doček. Ali ovaj put se nije dala. Otišla je sa svojim društvom na DIF, a ja sam izvisio. Dolazio sam pet puta da joj zvonim na vrata te noći. Ujutru pošaljem jednog druga, zvali smo ga Đura Nos, po nju. Sedeo sam, već pijan, u "Mlavi", postavio sam Ciganku da igra kraj mene na bubnjari. Rekao sam Đuri da joj poruči da ću, ako ne dođe, ja lično doći po nju. Došla je, i te Nove godine započeli smo zabavljanje koje je preraslo u ozbiljnu vezu - rekao je Bata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dara

    2. septembar 2022 | 12:19

    Aj sad malo o izbeglom sinu ... i tako u krug ... Bati svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA