≫ 

Džejms Erl Džons neće davati glas Dartu Vejderu: Pronađeno rešenje kako će negativac iz Ratova zvezda pričati

Džejms Erl Džons je davao glas Dartu Vejderu od početka filmska franšize "Rativi zvezda"

  • 0
Dart Vejder

Foto: Shutterstock

Glumac Džejms Erl Džons je godinama unazad davao glas poznatom negativcu iz "Ratova zvezda" Dartu Vejderu, ali izgleda da je 91-godišnjak završio sa time.

U intervjuu za Vanity Fair, urednik zvuka "Ratova zvezda" Metju Vud rekao je da je Džons "tražio da se upotreba ovog lika smanji."

Džonsov glas je remasterisan iz originalnih filmova "Ratova zvezda" za nedavnu Dizni plus seriju "Obi-Van Kenobi".

Korišćeni su i neki od Džejmsovih arhivskih glasovnih snimaka.

Za buduće projekte "Ratova zvezda", Džons je navodno dao dozvolu Dizniju i Lukasfilmu da koriste veštačku inteligenciju i arhivske snimke kako bi ponovo kreirali njegov glas.

Glumac je zaslužan što je davao savete o upotrebi glasa Darta Vejdera u seriji Obi-Van Kenobi, a Vud ga je Džonsa opisao kao "dobronamernog kuma".

Džonsova porodica je rekla Vudu kako su zadovoljni gotovim proizvodom ukrajinske kompanije za kloniranje glasa Respeecher.

Respeecher je ranije radio sa Lukasfilmom na stvaranju glasa mladog Luka Skajvokera za drugu Dizni plus seriju, "The Book of Boba Fett".

Vud je rekao za Vanity Fair da je rad tokom ruske invazije na Ukrajinu bio izazov za tim u Kijevu, ali njihov stav je bio: "Hajde da radimo, hajde da radimo suočeni sa ovom nedaćom, hajde da istrajemo."

Džons je dao glas Dartu Vejderu u originalnom filmu "Ratovi zvezda" koji je izašao 1977. godine, kao i u nastavcima "Imperija uzvraća udarac" i "Povratak džedaja".

Od tada je ponovio ulogu u filmovima kao što su prvi deo antologijske serije "Ratovi zvezda", "Rogue One", i treći deo nastavka trilogije, "Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera".

Različiti glumac je uvek nosio kostim i obezbeđivao pokret za poznatog negativca, uključujući i pokojnog Dejvida Prauza, a Džons je Vejderu pozajmio svoj dubok i sada odmah prepoznatljiv glas, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA