≫ 

OlgI Odanović nagrada "Mija Aleksić - biti glumac"

"Ako budem imala snage da dalje istražujem u ovom glumačkom polju, kao što je to Mija radio biću presrećna", navela je

  • 1
Radio Mileva Foto: ATA Images

Glumica Olga Odanović dobitnik je ovogodišnje nagrade "Mija Aleksić - biti glumac" koju dodeljuju glumci glumcima i to u opštini Gornji Milanovac u čijem je selu rođen proslavljeni glumac Mija Aleksić 26. septembra 1923. godine.

Nagradu su dodeli glumci Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić i Vesna Trivalić, a u Kulturnom centru Gornji Milanovac Odanovićevoj su je uručili predsednik te opštine Dejan Kovačević, sin Mije Aleksića Velibor Aleksić i direktor kulturnog centra Gornji Milanovac Dragan Arsić.

Odanovićeva je rekla da je radosna i ponosna što je dobitnica nagrade koja nosi ime legende, čoveka koji je, kako kaže, bio stub kulture.

"Ako budem imala snage da dalje istražujem u ovom glumačkom polju, kao što je to Mija radio biću presrećna", navela je.

Navodeći da nije imala priliku da upozna slavnog glumca, Odanović je kazala da je stekla utisak gledajući njegove filmove i serije kao da ga zna čitav život, kao da joj je bio kućni prijatelj.

"Bio je avangardni glumac, koji je sa lakoćom igrao sve te likove. Hvala gradu Gornjem Milanovcu i svim ljudima koji na najlepši način čuvaju uspomenu na našeg velikana glumišta", kazala je.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević ukazao je na to da će sledeće godine obeležiti stotu godišnjicu od rođenja Mije Aleksića te da će povodom toga inicirati da Kulturni centar ponese ime slavnog glumca.

Prema njegovim rečima, slavnom karijerom Mija je zadužio svoj zavičaj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA