≫ 

I posle penzionisanja, Brusa Vilisa ćemo moći da gledamo u novim filmovima: Poznato i kako

Veštačka inteligencija pomogla je u tome

  • 0
Brus Vilis restoran

Foto: Profimedia/Backgrid USA

Brus Vilis i dalje može da se pojavljuje u filmovima nakon što je prodao svoja prava na svoj imidž Deepcake-u, kompaniji sa sedištem u Delaveru koju je osnovala izvršna direktorka rođena u Ukrajini Marija Čmir, prošle godine pre nego što mu je postavljena dijagnoza afazije.

Inženjeri na veb platformi za optimizaciju sadržaja zasnovanoj na veštačkoj inteligenciji stvorili su ultra-realističnog "digitalnog blizanca" glumca (67), stavljajući slike njegovog lica u svoju mrežu.

U martu je porodica zvezde serijala "Umri muški" podelila vest da se Vilis povlači iz glume zbog svog stanja, neurokognitivnog poremećaja koji utiče na sposobnost obolelih da govore i razumeju jezik.

U avgustu 2021. godine, "Brusov blizanac" je debitovao tako što je njegovo lice "nakalemljeno" na čoveka koji se zovi Konstantin Solovjov za reklamu za ruski telekomunikacioni gigant MegaFon.

Sada je inženjerima potrebno samo "tri ​​do pet dana" da ponovo stvore Vilisa u projektima, ali njegovo imanje ima konačnu potvrdu onoga što je stvoreno.

- Sviđala mi se preciznost sa kojom je ispao moj lik. To je mini-film u mom uobičajenom žanru akcione komedije - rekao je Vilis u izjavi na svom sajtu i dodaje:

- Za mene je to odlična prilika da se vratim u prošlost. Sa pojavom moderne tehnologije, čak i kada sam bio na drugom kontinentu, mogao sam da komuniciram, radim i učestvujem u snimanju. To je veoma novo i zanimljivo iskustvo i zahvaljujem celom našem timu - naveo je Brus

Brus, koji je zaradio preko 9,4 milijarde dolara širom sveta za svoje filmove, ima još tri akciona trilera koja se očekuju i koje je snimio prošle godine pre dijagnoze afazije i kasnijeg penzionisanja.

Afazija je nesposobnost da se razume ili formuliše jezik zbog oštećenja određenih regiona mozga usled moždanog udara, traume glave, tumora na mozgu, infekcije mozga ili neurodegenerativne bolesti.

Vilis sledeće igra veterana detektiva Džejmsa Najta u akcionom trileru Edvarda Drejka koji je smešten u Los Anđelesu i koji nosi naziv "Detective Knight: Rogue". Film će se u američkim bioskopima pojaviti 21. oktobra, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA