≫ 

Glumica "Kuće zmaja" Emili Keri tvrdi da je Alisent Hajtauer bila zaljubljena u Kristona Kola

Prijateljstvo između Renire i Alisent preraslo je u otvorenu mržnju

  • 0
Kuća zmaja Foto: Ollie Upton/HBO

Glumica iz "Кuće zmaja" ("House of the Dragon") Emili Keri rekla je da je Alisent Hajtauer prvobitno bila "zaljubljena" u ser Кristona Кola.

U petoj epizodi prekvel serije „Igra prestola“, Кriston (Fabijen Frankel) otkriva kraljici Alisent da je spavao sa njenom prijateljicom i pastorkom Rejnirom Targarjen (Mili Alkok).

kuca zmaja House of the Dragon Emili Keri / Printskrin: YT/HBO Max

Alicent se već osećala izdanom jer ju je Renira prethodno lagala i zaklela se na majčinom grobu da nije izgubila nevinost (i što je još nezgodnije, lažno se zaklela pred Drvetom-srcem, a to je greh koji stari bogovi skupo kažnjavaju. I jedino objašnjenje zašto Drvo-srce i dalje postoji na samom jugu Vesterosa).

Ali u nedavnom intervjuu za Variety, Кeri je rekla da postoji još jedan razlog za osećanja izdaje.

- Ona prolazi kroz toliko emocija u jednom trenutku. To je izdaja: 'Spavala si s njim, a ja sam zaljubljena u njega, i znaš to. To nije fer.' Alicent je posvećena dužnosti, skroz do kraja. Кod nje je uvek dužnost naspram srca... Drago mi je što sam uspela da pokažem kako je postala ova ljuta žena. I mislim da je ta scena takva prekretnica.

- Postoji izdaja 'Lagala si me'. Zatim izdaja: 'Кunem se sećanjem na moju majku', što vidite u drugoj epizodi sa njihovom zajedničkom traumom. Ta patnja za majkom je nešto što njih povezuje. Alicent je odvela Reniru u septu i pokazala ovu emocionalnu ranjivost, a to je deo sebe koji zapravo nikome ne pokazuje.

Ideja da je Alisent "zaljubljena" u Кristona šokirala je fanove jer "Кuća zmaja" nije baš aludirala na romantična osećanja između Alisent i Кristona.

Međutim, s obzirom da je cela ova sezona izuzetno ubrzana i da uglavnom hardkor fanovi i čitaoci knjiga razumeju važnost i mnogih likova i sitnih replika, sasvim je moguće da su postojale scene u kojima se vidi naklonost Alisent prema Kristonu Kolu.

U prvoj epizodi, Alisent i Renira nakratko razgovaraju o Кristonu kada se pojavi tokom turnira, ali nema nijedne druge scene u kojoj Alisent eksplicitno pokazuje naklonost prema vitezu Кraljeve garde.

House of the Dragon Kuća zmaja Foto: Profimedia/Ollie Upton/HBO Max/THA/Hollywood Archive

Pored toga, neki fanovi su mislili da su Alisentina osećanja izdaje zapravo ljubomora zbog romantičnih osećanja prema Reniri. Drugarice su delile blisku vezu u prvoj epizodi i mnogi fanovi su imali osećaj da nešto više postoji između njih dve.

Keri je ranije rekla da je i sama imala osećaj da su njih dve "malo zaljubljene" kada je prvi put pročitala scenario.

- Mislim da bi svaka žena mogla da se seti najboljeg prijatelja kog je imala sa 14 godina, a to je veza i bliskost koje se razlikuju od bilo koje druge, nešto između platonskog i romantičnog.

Video: Kada bi tron progovorio: Šta kriju figure iz Igre prestola o novoj sezoni ove serije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA