Film u kome glume baš svi - "Amsterdam"

Kristijan Bejl, Robi Margo, Džon Dejvid Vošington, Kris Rok, Tejlor Svift, Robert De Niro, Rami Malek i drugi

  • 0
Film "Amsterdam"

Foto: MCF MegaComFilm

Neviđena glumačka postava okupila se u filmu "Amsterdam" reditelja Dejvida O. Rasela koji u bioskope stiže 6. oktobra. 

Od reditelja naslova "BOKSER", "AMERIČKA PREVARA" i "U DOBRU I U ZLU" - Dejvida Rasela (David O. Russell), u četvrtak 6. oktobra stiže još jedno veliko ostvarenje - kriminalistički triler "AMSTERDAM." Reč je o filmu u kojem se pojavljuju praktično svi glumci koji danas čine zvezde Holivuda - od Kristijana Bejla, Robi Margo, Džona Dejvida Vošingtona, Krisa Roka, preko Majka Majersa, Roberta De Nira, do kantautorke i dobitnice 11 Gremi nagrada Tejlor Svift, glumca Ramija Maleka i mnogih drugih.

Naslov već slovi za jedan od glavnih kandidata za dodelu nagrade Oskar što i ne čudi zbog toga što je većina dosadašnjih Raselovih filmova uglavnom dobijala pozitivne kritike kao i najprestižnije filmske nagrade.

Radnja kriminalističkog filma "AMSTERDAM" smeštena je u 30.-te godine prošlog veka i prati dvoje prijatelja koji svedoče ubistvu čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje. Naknadno, otkriva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

Triler o ljubavi i odanosti lična je priča za reditelja i scenaristu filma Dejvida Rasela:

-Prijateljstvo i ljubav su osnova filma - ističe Rasel - meni je najvažnije prijateljstvo između ovih likova. Prijateljstvo između Barta (Christian Bale) i Harolda (John David Washington) je specijalno značajno, kao i sporazum o prijateljstvu koji sklapaju kako bi se brinuli jedan o drugom ne dozvoljavajući jedan drugom da nestanu. Prijateljstvo se proširuje uključujući Valeri (Margot Robbie), što predstavlja stub priče filma.

Sve ukazuje da priznati i ugledni glumci vole da snimaju s rediteljem Raselom jer je do sada uspešno sarađivao sa većinom od njih. Za film "Bokser" iz 2010. godine Kristijan Bejl i Melisa Lio osvojili su nagradu Oskar u kategorijama Za najboljeg sporednog glumca odnosno sporednu glumicu; Dženife Lorens osvojila je prestižnu zlatnu statuu Za najbolju glavnu glumicu 2012. godine za film "U dobru i zlu", a "Američka prevara" ponela je te 2014. jedanaest nominacija za nagradu Oskar.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA