≫ 

Ko je novi Crni panter? Marvel objavio prvi trejler "Wakanda Forever" i... prilično smo sigurni da znamo

Hajde da istražimo mogućnosti

  • 2
crni patner 2 Printskrin: YT/Marvel Entertainment

Prvi tizer za "Crni panter: Vakanda zauvek" potvrdio je ono što su mnogi fanovi sumnjali - neko drugi će preuzeti masku Crnog pantera nakon smrti T'Čale (i zvezde Čedvika Bouzmana).

A trejlerom Marvel je konačno nagovestio ko bi mogao da tu ulogu preuzme. U kontinuiranom trendu nedavnih Marvelovih ostvarenja, žena će stupiti na mesto Vakandine zaštitnice.

Pitanje je ko? Hajde da istražimo mogućnosti.

Hajde da prvo istaknemo očigledno. U Marvel Comics-u, Šuri je stupila na mesto Crnog Pantera kada su superzlikovci zarobili T’Čalu. Čak i nakon što se on oporavio, napravio je pauzu od Crnog Pantera i pustio je da neko vreme zadrži posao.

Dovoljno je reći da figura u kostimu mnogo podseća na Šuri Leticije Rajt.Čak i maska novog kostima ima njenu karakterističnu šminku.

Tradicionalno, u stripovima, uloga Crnog Pantera prvo pada na nekoga u Vakandinoj liniji nasleđivanja. Ali u "Crnom panteru" iz 2018., Rajan Кugler i koscenarist Džo Robert Кol uveli su ceremoniju na kojoj se političkim frakcijama Vakande daje šansa da nadmaše Crnog pantera u pojedinačnoj borbi i tako osvoje krunu. Što znači da ne mora biti Šuri pod tom maskom. Ovo su druge opcije:

NAКIA

Moguće je da se pod maskom zapravo nalazi Nakia Lupite Njong'o, sa mnogo iskustva kao jedan od tajnih operativaca Vakande i najvećom lojalnošću kraljevskoj porodici, kao što je prikazano u "Crnom panteru" (2018). Ako je Marvel Studios uspeo da obezbedi glumicu nagrađenu Oskarom za glavnu ulogu, to bi bila velika stvar.

OКOJE

Okoje, vođa Dore Milaje, ima sve potrebne veštine, a glumica Danai Gurira, koja je dva puta ponovila ovaj lik u "Osvetnicima", uvek nađe vreme da snimi Marvel filmove. Takođe se čini da će MCU verzija Dore Milaje biti dalje istražena u "Wakanda Forever", uključujući njihove elitne leteće trupe, Ponoćne anđele. Možda je sve u pripremi da Okoje preuzme poziciju na kojoj je uvek služila?

ANEКA

Govoreći o Ponoćnim anđelima, najluđi izbor koji bi Marvel mogao da napravi je da izabere jednog od novih likova "Wakanda Forever", a u toj kategoriji niko nije bolje pozicioniran od Aneke Mišel Koel. Vrlo malo se zna o MCU verziji lika, ali u Marvel Comics-u, Aneka je među najboljima u Dori Milaje. Ona i njena ljubavnica Ajo — koju igra Florens Кasumba u „Crnom panteru“, „Osvetnici: Rat beskonačnosti“ i „Soko i zimski vojnik“ — prebegle su sa Dore u znak protesta zbog T'Čaline jednostrane vladavine i da bi se direktnije borile za bezbednost žena na selu Vakande.

Dakle, u zaključku? Skoro sigurno je Šuri. Zabavna princeza bila je jedan od najvoljenih likova iz "Crnog pantera". Šuri ima presedan u stripovima kao najveći zaštitnik Vakande, a izgleda da novi kostim filma deli njen dizajn karaktera.

Ali nema sumnje da će "Black Panther: Eakanda Forever" imati mnogo iznenađenja, osim onog ko je u glavnoj ulozi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dacha

    4. oktobar 2022 | 22:47

    Posto je Arijela sirena postala crnkinja ,vreme je da Black Panhter bude belac,npr Irac neki sa ridjom kosom.

  • Ha!

    4. oktobar 2022 | 18:35

    Pa zna se ko je...Toma!🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA