Nina Seničar i Dejan Bućin o ulogama u seriji "Popadija": Ona je bivši top model, on njen muž sveštenik

Serija počinje da se emituje 18. novembra na televiziji "Prva"

  • 2
Serija "Popadija Printskrin: Youtube/Kruševac Geto OFFICIAL

Serija "Popadija" od 18. novembra kreće da se emituje na televiziji "Prva", a glavne zvezde, Nina Seničar i Dejan Bućin, govorili su o ovom ostvarenju gostujući u emisiji "150 minuta". Ono što je poznato jeste da će imati 15 epizoda.

Nina glumi Desanku Desu Burić, koja ima 36 godina i koja je bivši top model. Njena karijera je propala u inostranstvu, a deportovali su je iz Amerike u Srbiju.

- Nije joj se posrećilo u inostranstvu. Zoran i Jelena Lisinac, kreatori serije "Popadija", prvi put smo se upoznali na audiciji, kao da su mi najbolji prijatelji, kao da su napisali ulogu za mene. Između mene i Dese ima puno sličnosti, samim tim što je ona živela u inostranstvu i sličnih smo godina. Ja kada sam pročitala scenario, stvarno sam pomislila da nikad nisam pročitala ulogu koja je sličnija meni nego Desa  - rekla je Nina Seničar i dodala da je htela da bude deo audicije za seriju "Popadija" i da je na kraju dobila ulogu.

U seriji će Nininog supruga glumiti Dejan Bućin. I on će igrati popa Milana, a ono što je poznato jeste da je i ranije igrao likove iz sveta religije.

- Nekako su se potrefile te uloge i zaređale u tom religijskom duhu i ja mislim da je ovo poslednja uloga koju ću prihvati iz tog sveta, jer nekako se nadam da ljud u meni vide nešto drugo osim duhovno lice. Meni je često rečeno da imam taj neki blaženi pogled, da je možda do toga, da sam po fizionomiji, izgledu i stilu, sa dugom kosom i dugom bradom odgovarao tim ulogama - rekao je Dejan Bućin.

Glumac je naveo da u seriji "Popadiji" ima scene crkvenog pevanja.

- Da. I u "Nečistoj krvi" sam morao da naučim melodije i tekstove. I ovde se desilo, u "Popadiji", ima nekoliko scena gde je bilo potrebno zapevati. Iskreno, ne znam koliko je od toga ostalo u seriji, što zbog mog falširanja, što zbog montaže. Imali smo savetnika za religiozna pitanja, tačnije nekog koji je bio tu da nas posavetuje, što se tiče nekih finesa koji neko kao normalni smrtnik ne može da zna. To je bila velika pomoć za sve nas koji smo morali da igramo taj deo serije - rekao je Dejan Bućin, koji je veći deo života proveo u Berlinu.

- Igrom slučaja sam odrastao u Nemačkoj i poslednje odredište i prebivalište mi je Berlin, gde sam dugi niz godina. Recimo da je to 14, 15 godina i tamo sam započeo glumačku karijeru i nastavljam na internacionalnom planu, isto kao i draga koleginica (Nina Seničar) - rekao je Dejan Bućin.

Nina Seničar je navela da je shvatila koja je problematika njene uloge.

- Naravno. Živim u inostranstvu od svoje 18. godine i naravno jako često dolazim. Razlika između mene i Dese je ta što ona nije htela da dođe u Srbiju i nije htela da se vrati, a ja se uvek vrlo rado vraćam u Srbiju, vrlo rado i radim ovde. Moj neki idealan život je bio šest meseci Srbija, šest meseci negde drugde. Dok je Desa očajna, dok se ne zaljubi. Desa sanja da oni (Desa i njen suprug Milan) pređu u Paris, Los Anđeles, bilo gde, samo da nije u Donjem Vrcnju. To je ime našeg sela. Ona je modni dizajner, tako da ona ima velike snove. Ne želi samo da bude žena od popa, popadija, nego da ima neku svoju svetsku karijeru. Videćete kako će njene ambicije i realnost da se sudare - rekla je Nina.

Serija Dejan Bućin i Nina Seničar u seriji "Popadija" Printskrin: Youtube/Kruševac Geto OFFICIAL

Deo serije "Popadija" su momci iz sastava "Kruševac geto", koji su stručni savetnici po pitanju naglasaka.

- Oni su bili stručni konsultanti za mnoštvo toga što se dešavalo u seriji, ali tu su i Suzana Lukić, koja je isto sa tog podneblja, koja glumi Cecu. Postojala je odluka u scenariju da je Milan, kroz dugi život u Beogradu, izgubio kruševački naglasak, tako da smo mi nekako pokušali da zadržimo, što zbog njegove supruge Dese, što zbog njegovog života u Beogradu, da je to nekako prešlo da bude kao njegov normalan akcenat, s time što mu se na momente vraća Kruševac u glasu - rekao je Dejan.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penelopa

    23. novembar 2022 | 10:14

    Negde sam pročitala da je patrijarh Porfirije pogledao par minuta prve epizode i zgrozio se, pa čak pozvao vernike da ne gledaju,jer se u seriji ismevaju sveštenici i vernici. Ne znam da li je zaista to rekao, ali koliko sam videla, ničeg tu nema neistinitog.Naš narod više poštuje paganske običaje, nego religiju, tako da je sveštenicima po selima jako teško.Sa druge strane, ima i sveštenika koji su u tom svetu samo zbog novca, pa onda sve gubi smisao.Ovde je samo prikazana realnost na zabavan način i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA