Serija "Da sam ja Mina" dobila nagradu na Festivalu programa za decu u Nju Delhiju

Ovo ostvarenje je osvojilo treće mesto na festivalu u Nju Delhiju

  • 0
Da sam ja Mina Printskrin: RTS

Serija "Da sam ja Mina" urednice u Opšteobrazovnom programu RTS-a, Marije Tošić i reditelja Marka Jeftića nagrađena je na festivalu programa za decu Chinh koji je održan u Nju Delhiju u Indiji od 9. do 14. novembra, piše RTS.

Ovo ostvarenje je osvojilo treće mesto na festivalu u Nju Delhiju.

- Posebno mi je drago što je ovakav format prepoznat na različitim festivalima u Evropi, a sada i u Indiji, zato što smo pokrenuli i neke važne teme kao što su vršnjačko nasilje, komunikacija, različitost, problemi dece. Bilo je izazovno, a i zabavno raditi intervjue sa skoro stotinu dece kroz kastinge i sama snimanja, u čemu nam je mnogo pomogla Gordana Mijalković, dečji psiholog. Zaista smo imali želju da uđemo u njihov svet, kao i da ih pokrenemo da nam ga predstave iskreno i otvoreno. Trenutno pripremamo drugu sezonu igrane serije, sa kojom verujem da smo i mi prešli sledeći nivo i očekujem da će nastaviti uspeh prve sezone - rekla je urednica Marija Tošić.

- Bilo je izazovno pronaći meru i pravi komunikacijski ton i razbiti predrasudu da edukativni sadržaji moraju da budu dosadni. U profesionalnom smislu festivalski život serije na međunarodnim manifestacijama pružio nam je ohrabrenje da stvari koje se proizvode u Srbiji u daleko skromnijim uslovima mogu, kreativno i idejno, da stanu na crtu produkciono daleko superiornijim serijama zapadnih javnih servisa - rekao je reditelj Marko Jeftić, piše RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA