Leonardo Dikaprio umalo nije dobio ulogu u Titaniku, a Džejms Kameron otkrio zašto

Reditelj se prisetio detalja pred snimanje "Titanika"

  • 0
Leonardo DiCaprio,  Kate Winslet, Titanic, Leonardo Dikaprio, Kejt Vinslet, Titanik

Foto: Profimedia/Paramount Pictures / Entertainment Pictures

Džejms Kameron je otkrio da Leonardo Dikaprio zamalo nije dobio ulogu Džeka Dosona u filmu "Titanik" iz 1997. jer nije želeo da odradi test za ulogu, tačnije čita za tu ulogu.

- Sećam se da je bio sastanak sa Leom. A onda je bio test Lea na ekranu - priseća se Kameron tokom intervjua za GQ i dodaje:

- Znači, sastanak je bio smešan jer sedim u svojoj sali za sastanke i čekam da upoznam glumca, zar ne? I pogledam okolo i sve žene u celoj kancelariji su na sastanku, iz nekog razloga. Kao, postoji žena izvršni producent, OK, dobro. Ali naš računovođa? Zašto je bila na sastanku? Svi su želeli da upoznaju Lea. Bilo je histerično. Pogledao sam okolo i rekao: "Mislim da već znam odgovor na ovo pitanje." - naveo je reditelj

Kameron je rekao da je Dikaprio šarmirao sve na sastanku. Međutim, reditelj je ipak želeo da vidi kakva će biti njegova hemija sa Kejt Vinslet. Nekoliko dana kasnije, Kaprio se ponovo pojavio i nije znao da će ga Kameron testirati.

Režiser Titanika je rekao da mu je Dikaprio rekao: "Oh, ne čitam". Kameron potom kaže da se rukovao sa glumcem i zahvalio mu što je došao. Kada je Dikaprio video da prilika izmiče, Kameron je rekao da je glumac rekao: "Čekaj, čekaj, čekaj. Mislite, ako ne čitam, neću dobiti ulogu tek tako."

Kameron je tada objasnio Dikapriju da je film "kao džinovski film koji će muoduzeti dve godine života, od snimanja, post-produkcije i svega ostalog"

Dikaprio nije imao drugog izbora osim da čita za Kamerona. Reditelj je posle testa shvatio da je Leonardo pravi izbor za ulogu Džeka, prenosi Deadline.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA